Tony_Z
|
25.11.2015 14:40 -
Re: výměna svíček u C5 (X7) 2.0i 16V
|
|

|
Honzaho napsal(a): Existuje názor, e při provozu na LPG musí napětí na elektrodách dosáhnout vyí hodnoty pro přeskočení jiskry ne při chodu na benzin. Zmenením vzdálenosti se potřebné napětí sniuje. Tím nedochází k zvětenému namáhání sady zapalovacích cívek a snad se tím sniuje pravděpodobnost její poruchy.
Teď mne ale napadá, e do sady cívek vedou jen dva dráty (aspoň doufám, e se nepletu). Z toho by mi vycházelo, e vechny svíčky pálí najednou a tedy 4x častěji ne je nutné - samozřejmě k zápalu dojde jen u té, která má stlačenou směs. Pak by to s napětím pro přeskok bylo jetě sloitějí (spaliny, vzduch). Jestli o tom má někdo přesnějí představu - sem s ní.
Děkuji za navnazení. 
Něco mě napadlo:
1. Čím větí vzdálenost, tím větí jiskra (el. oblouk) -> lepí zapálení směsi.
2. Čím větí vzdálenost, tím je třeba větí napětí aby přeskočila jiskra. V příadě e nepřeskočí, je to patně.
3. Pokud systém, který vytváří vysoké napětí pro to, aby jiskra přeskočila, nefunguje tak jak má a dává malé napětí, potom tomu zřejmě můe lehce pomoct tím, e tu vzdálenost zkrátí -> jiskra sice začne přeskakovat, ale oblouk je kratí -> hůře zapaluje, ne kdyby byl delí.
Řekl bych, e řeit odtrh jiný ne je z výroby (pokud jsou uity svíčky pro to auto určené), je přeitek z dob minulých... Pokud by byl nějaký problém, e by svíčky nepálily, tak spíe řeit příčinu, která bude dána třeba nízkým napětím na svíčku přivedeném. (Z toho mi vyplývá, e pokud někdo zkracoval vzdálenosti elektrod, pouze tím obcházel jiný problém. )
Jinak jetě poslední věc. Vzduch je skvělý iziolant, ekl bych, e určitě lepí ne směs benzínu nebo LPG, proto pokud pálí svíčka na vzduchu, pak je tam dost vysoké napětí a rozhodně by nebylo třeba vzdálenost zmenovat. |
| |
| |