Hanz 397
|
12.07.2015 16:18 -
Re: Jaké auto v budoucnu místo C5 ?
|
|

|
Delict napsal(a): Ked nemcom dola za druhej svetovej ropa..jazdili na vetko moné, od drevoplynu a po syntetický benzín.
Problem vodíku je e zhruba na výrobu 1L vodíku sa spotrebuje energia ekvivalentná 3 litrom benzínu
Moným rieením je vyuíva slnečnú energiu. Napriek tomu si myslím e práve elektromotor je cesta..lebo od spalovacieho mi pride vhodnejsi do aut..a mam s nim skusenosti..tak mozem zrovnavat.
Výroba vodíku není a takový problém,jako jeho skladování,ale jak jsem psal-věřím,e a přijde ta správná doba,tak budeme jezdit třeba i na vodu . Ale bohuel se toho nikdo z nás asi nedoije,nebo bude mít starosti spí s tím,aby udrel moč,ne s tím,co natankuje 
Na elektroautech se mi líbí jedna věc-dynamika...Takova I1 je na rozjezdu rychlejí,ne M3, o I8 ani nemluvím-tam je to a neskutečný,kam se ti protlačí při selápnutí plynu aludek .
Ale bát se,e ode mě z domova nedojedu do Prahy,nebo e budu muset mrznout,abych dojel,nebo v Praze chytnu kolonu a v ní mi dojde áva,a nebo,e tam nebudu tak dlouho,aby se mi plně nabila aku,abych dojel domu... Adrenalin občas neukodí,ale nic se nemá přehánět 
Samozřejmě,i tyhle technologie jdou neskutečně dopředu(E72 ujela čistě na elektriku cca 2km,I8 u tuím kolem 40km při srovnatelný ceně baterky a jen o troku větí velikosti),ale i tak v tom nevidím budoucnost nijak růově. Navíc u Lithiových baterií je problém s logistikou-nesmí do letadla a za dalí: asi před rokem a kousek jsem měnil aku na E72 a nevěřil jsem,jakej problém byl se tý starý zbavit a kolik to zabralo času a papírování-take i s tímhle si evidentně nikdo neví pořádně rady A právě pokud jde o likvidaci,tak mám takovej pocit,e to dopadne stejně,jako s likvidací úasně ekologického FAP |
| |
| |