| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Setrvačník |  |
EMK
|
07.07.2015 22:32 -
Re: Setrvačník
|
|

|
Dobrý večer vetkým priatežom C5. Mám taktie problém so spojkou, no priznám sa, e ani po takmer kompletnom prečítaní tohto vlákna neviem, či mám alebo nemám dvojhmotový zotrvačník. Ak by mi to niekto vedel zisti podža môjho VIN: VF7DERHZB76315670 budem mu vežmi vďačný. Chcel by som by pripravený, čo ma čaká v servise, kde mi zatiaž núkajú len nejakú sadu od LUK za 180, v ktorej vak zotrvačník nie je.
Spojka sa začala hlási postupne, najprv sa občas nevrátil pedál, neskôr stratila citlivos (krátky bod zmeny z pokoja do pohybu), potom pri rozjazde akoe zabrala a vzápätí sa trhla a zabrala ete väčou silou. A pred koncom začala po stlačení vydáva zvuk ako mení cirkulár píliaci drevo. Nikdy som si nevimol, e by preklzávala. Rozlúčila sa tak, e pri poslednom zoliapnutí nekládla odpor a následne u nela stlači vôbec (teda len vežmi vežkou silou ale u nefungovala). Urobila to vak s charakterom, dovolila mi dovies sa domov.
Badal som aj iné prejavy, ktoré vak neviem, či súviseli so spojkou: pravidelné tlmené klopkanie v motore na neutrále, kt. sa po stlačení spojky stratilo; cukanie a trhanie pri pridaní/ubratí plynu pri snahe dra kontantnú rýchos (to by mohol by aj silenblok); vibrovanie auta pri prudkom rozbiehaní s mierne doprava vytočeným volantom (mono aj kotúče alebo...)
Vopred ďakujem vetkým za názory, čo sa s tou spojkou asi stalo, a či tam tá dvojhmota je.
Jedno viem isto, odila |
| |
| |