Hanz 397
|
22.05.2015 20:45 -
Re: C3 peripetie
|
|

|
robo napsal(a): Systém je schopný prehráva súbory s formátom mp3 (výlučne mpeg 1 layer 3) a wma (výlučne tandard 9, kompresia 128 kbit /s )
a co nova c3? dojmy?
Dovolím si ti odpovědět před tím,ne se k tomu dostane Vaek:
Novou C3 máme v rodině u bezmála dva roky a zatím jen spokojenost-Má najeto u celých 9500km a za tu dobu bez jedinýho problému. Máme v ní 1,2VTi... Jediný,co se dá tomuhle motoru vytknout je straný zvuk(přeci jen je to tříválec) a hrozně malá setrvačnost,která se projevuje jednak tím,e na rozjezd potřebuje něco kolem 2000 otáček,jinak chcípne,nebo začne odmlouvat a jednak tím,e prostě vůbec nebrzdí...
Ale tyhle drobnosti jsou vyváeny na 1,2 atmosféru neskutečnou dynamikou a spotřebou,kterou ani já se svým jízdním stylem nedokáu např na trase Kamenice -Praha dostat nad 6l/100km... 
Ve starý C3-2008 jsme měli 1,1 (starej TU motor) a tam jsem měl naučeno,e pokud se blíí kopec,musím vypnout klimu a pak včas začít podřazovat . Tady ne-klima běí pořád,zařazená pětka(estku to nemá,na co taky?),na tacho 150,na otáčkoměru 4500 a na dálnici i do kopce v levým .
Dalí věc,která mě mile překvapila ,byl na malýho Citroena dost slunej podvozek... Tichej,relativně jistej,čitelnej i při razantnějí jízdě,ale (opět na Citroena),docela dost skákavej...
A interier? Super. Troku strohej-nemáme nijak zvlátní výbavu,ale pohodlnej,na třídu prostornej,docela kvalitní materiály a hlavně i přes tu strohost nepůsobí německy... Např palubka ve mě evokuje tu v X7. A rozhodně to není náhoda.
Take:i kdy mám rád velká auta,tak nová C3 je fakt dobrá |
| |
| |