maty
|
22.04.2015 21:49 -
Re: Ochrana podvozku
|
|

|
jumep napsal(a): ale tak toto nie je stare auto (aj ked c5 1 uz je)
kazdopadne co hrdzavie su sroby a par plieskov, zaklad nerobi nic, nevidim skutocne ziaden dovod to riesit
rezistinom sme striekali auta a dutiny kedysi, fakt je ina doba ....
Nechci se přít, tohoto fóra a Vaí pomoci si moc váím. Je to věc kadého, jak si auto oetří a čemu věří, já to udělám vdy u kadého auta co se domů pořídí. U starího je to občas u problém. C5 co máme doma jsme koupili sice starou, ale dobře udrovanou a i přesto je drobná koroze na asi a na zadních dveřích. Jsou místa kde dochází ke kondenzaci vody a ta odteče a je jí tam větí mnoství, velmi malé zůstává a řasem si místo najde a začne plech nahlodávat. Kadé auto má nějaké bolavé místo, například Xantia zadní podběhy. Kupoval jsem ji tehdá 3 roky starou v /D/ a u byla načatá.
Problém je i v kvalitě naich silnic, kde se asi kroutí a dochází k drobným trhlinkám na zinkovém, nebo kataforézním oetření, který se stává časem porézní. Před několika měsíci jsme prodávali 9 let starého Opla, který se kupoval nový a byl touto mou metodou oetřen. Nikde ani náznak koroze a to kdy jsem koukal po stejných autech tak na tom moc dobře nebyly. Také pamatuji časy oetřování starých kodovek a igulíků s otáčením na kolíbkách, ale toto oetření je jiné, pouije se jen jedna plechovka Rezistinu a jeden litr oleje Konkor 100, více není potřeba, spíe jetě zdbude. Zacpe to hlavně ty mikropóry a jetě to na plechu udělá tenoučký vodu odpuzující film v tom je ta deviza. Důleitý je ale tlak kompresoru, né spreje, který ve jen zacpe. Sprej klidně na čisý a čističem brzd odmatěný (nebo starý tetrachlorový hasící přístroj) podvozek.
Jinak jak tu správně uvádíte z výroby mnoho věcí není z moc namazáno, tak to chce hnedle udělat. V automobilce se moc maziva nepouívá 1 etření, 2 není na to moc času. Na kadou operaci má operátor stanoven čas a musí to stihnout a v TPCA to je opravdu neuvěřitelný mazec a přál bych Vám to vidět. |
| |
| |