Sharpers
|
09.04.2015 09:00 -
Vysoká spotřeba v nízkých otáčkách / C5 I 2.2 HDi
|
|

|
Ahoj. Mám svou C5ku asi měsíc a po posledním servisu mě začal trápit problém se spotřebou auta. pod 10 litrů se prostě nedostanu.
Před 3mi týdny byl softwarově vypnut Fap , vypnut a zaslepen egr, chip na 120kw. A tenhle víkend byl ale fap odstraněn mechanicky, mezitím najeto 1000km protoe sem nutně musel na otočku do Prahy 
Tento víkend bylo tedy auto v servsise, mechanicky vybrali Fap z výfuku. Dále vyčistili ty dvě hadice sání ve předu na motoru, protoe sem chtěl a´t vyčístí bordel po EGRu. Nevim proč to čistili tam ale nevadí. Dále opraven swirl, přetěsněny vechny 4 vstřiky. Auto na diag nepíe nic patného. Jen po tom vytáhnutí Fapu a vyčitění těch hadic výrazně stoupla hladina oleje take se muselo trochu odsát.
Přesto mám spotřebu nad 10 litrů, kdy stojím na volnoběh tak spotřeba letí nahoru, při nějakém popojídění ve městě jedu za 15 litrů...čím člověk jede rychleji nebo sviněji tak se více spotřeba blíí normálu před servisem, tj kolem 7,5 L.
V servise sem mu o tom říkal ale prý ho nic nenapadá a nic nenali. Rád bych tedy věděl, jeslti někoho tady nenapadá po čem mám jít a kde začít. Jsem z toho trochu nervozní, pač sem nekupoval nafáka abych jezdil za 15 litrů |
| |
| |