milantir
|
05.04.2015 14:17 -
Nízký výkon motoru na pedál plynu / C5 I 2.0 HDi
|
|

|
Zdravím, zde je můj problém. Po koupi tohoto vozu jsem se po počátečním rozkoukání a rozjedění zaráel nad tím, e nedisponuje příli vysokým výkonem. Avak jeliko je faktem, e pohotovostní hmotnost C5 je dle TP přes 1,5 tuny a ani 79kilowatt není na tu váhu nijak oslnivá hodnota, jsem se rozhodl prozatím tento pocit nijak neřeit. Jaké bylo mé překvapení, kdy jsem jednou v táhlém stoupání zavadil o páčku tempomatu. Ač běně tento kopec plhala maximálně na čvtrtý rychlostní stupeň s plným plynem, tak nyní, sotva v 80-ti kolometrové rychlosti, vyjela kopec na pětku a kdy jsem na páčce tempotmatu mačkal tlačítko pro zvýení rychlosti, dokázala jetě i zrychlovat! A asi týden poté se ta potvora rozhodla, dodat mi dalí naději, nebo jsem nemusel za jízdy prakticky přidávat plyn, stačilo se nepatrně dotýkat pedálu a letěla, jako utrená ze řetězu i bez tempomatu. Avak, od té doby je opět zase zcela letargická . Tak by mě zajímalo, zda-li má někdo podobnou zkuenost a je-li moné odhadnout, jaká součást můe toto způsobovat, ne se vydám do servisu. I kdy na tempomat stále vyplhá kadé stoupání, na zatáčkovité okresce to není příli bezpečné a praktické. Díky. Milan |
| |
| |