jruze
|
30.01.2015 21:22 -
Re: Autoservis Citroen Patera Radotín
|
|

|
Mikra napsal(a): Hned na začátku příspěvku Proton píe, e si nechal vyměnit motor, který mu oni sehnali a doporučili. Tak je to na nich. Není se o čem bavit. Takhle by se uměl chovat kadý, nacpat kosákům nepouitelný součástky za balík a pak se otočit zády. Máme nějaký zákonný lhůty a z nich se musí vycházet. Pokud nebylo předem dohodnuto jinak. Jestli záruční lhůta u proběhla, je to na Protonovi. Nebudu tady hledat, jak dlouhý lhůty na co platí, ale Proton by hledat měl. 40.000,- Kč u stojí za to vymáhat i soudně.
No na díly pouité(z vrakovitě) se záruka ze zákona neposkytuje - je to věc dohody a ve větině případů je na vyzkouení. Potom je to o tom jak se dohodli co je nějak zaneené v dohodě o provedené práci a o slunosti.V tomto případě by se dalo stavět na dokazování původu a ceně motoru,popř. pouitých a naúčtovaných dílech a uhrát io na podvod,klamání spotřebitele nebo něco v tomto smyslu.On si vůz vyzvedl funkční a i si toto vyzkouel a zřejmě ve odsouhlasil v tom bude problém.Já jsem toto řeil také a od nás to odjídělo v pořádku - po ujetí 500Km a vychladnutí auto po nastartování (chytlo na otočku) se ,,udusilo"(podle mne kolega přehodil podtlakovou hadičku na předehřevu,nebo odeel ventil - dělalo to co tvému mladýmu) no ani jeden znás nebyl dostupný aby to zkontroloval a majitel to odvezl jinam(s nimi nejsem zrovna za dobře) a ti mu řekli e je motor KO a dali jejich.V rámci dobrých mravů jsem vrátil účtovanou částku za motor , který jezdí u v jiném autě a bez problému.Je to o přístupu - mohl jsem říct e kontrola a oprava měla proběhnout v naí dílně protoe dávám vdy nějakou záruku i kdy je nepsaná. |
| |
| |