| | |
28.01.2015 16:25 -
Autoservis Citroen Patera Radotín
|
2779869
|
|
proton
|
Město: Praha , Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Ahoj vichni,
mám katastrofální zkuenosti se servisem CITROEN PATERA RADOTÍN, PRAHA 5!
Nechával jsem si tam měnit motor, který jsem si od nich nechal sehnat a doporučit. Oprava byla draí ne slibovali, celkem 40 000,-. Po 2000 km jsem k nim jel na záruční kontrolu a zase byla cena jiná na místě, ne slibovali, nikdy mi cenu nenapsali do mailu, vdy jen telefonovali. Potřetí to samé... (samozřejmě, e jsem hlupák, e jsem si to nechal líbit). Nakonec jimi montovaný motor odeel přesně po najetí 13927 km. S nějakou zárukou se mi vysmáli. Od výměny uběhl 1 3/4 roku (omlouvám se, prvotně tu byl překlep bez 1). Mám za to, e nemám anci z nich nic vymoci.
Prosím, jaký na to máte názor? Je moné z nich něco vymoct?
Děkuji vem za laskavé rady, je to infarktová záleitost!
DOPLŇUJI 28. 12. 2015
Celá oprava začala podivně. Patera po čase sehnal nový motor a nechal si jej dopředu zaplatit za 15 000,-, ale účet mi nedal na servis, ale účet byl vysteven na jinou firmu (nějaký sport nebo co, asi bych to dohledal). Dával jsem to do Citroenu, abych měl garanci kvality a tu mně Patera také přislíbil, výběrem kvalitního motoru. Toto u vzbuzuje dojem, e se chtěl pojistit, aby nenesl odpovědnost za ten rot co mi tam namontoval.
Při opravě motoru účtovali opravu odpruení a doplňení kapaliny. "Opravené" odpruení začalo téct po 500 km.
Můj první soupis nedostatků po výměně motoru byl krvavý román, včetně velmi hlučného motoru, spotřeby oleje, nefungující klimatizace, která byla měsíc před poruchou motoru doplňována spolu s dezinfekcí a řádně fungovala. Take museli něco pokodit při výměně motoru.
Elektroinstalace odhalených a skoro nepřichycených drátů byla tak straná, e tomu nemohl věřit pan Sláma z Třebonic.
To nebylo to poslední ani to hlavní co udělali. Po výměně motoru se auto neudrelo i v mírném svahu se zařazeným rychlostním stupněm, a na zpátečku nebo jedničku. Pan Zachata u Patery mne informoval, e po výměně motoru je to normální. Sedá si prý převodovka s motorem. Tak mne zkasírovali o dalích 17 000,- (dvě návtěvy, vdy jiné opravy, prý).
Teď kdy jsem hledal nový servis, a vyprávěl jsem o tom v několika servisech, tak na mne koukali jak z jara a shodně tvrdili, e to mohlo být jen tlaky ve válcích. Patera to posral u na samém začátku. Motor, který mi tam dali je totální rot. Jel jsem k nim, aby se mi právě toto nestalo. Několikrát mne ubezpečovali, e motor je velmi dobrý, mluvili o minimálních naměřených vůlích (nebo jak tomu řikali). U nikdy více zásadní opravy od servisáků, pro mne nedůvěryhodní lidé.
Katastrofální zkuenost s Paterou není jen má:
1) .link.
2) .link.
3) .link.
PS: DĚKUJI VEM ZA NÁZORY, PŘED ROKEM JSEM NEMĚL SÍLU SE DOHADOVAT S TĚMI CO TU PSALI, E LU. POSLOUCHAT TAKOVÉ KECY, PO TOM CO JSEM SI PROIL, TAK NA TO JSEM NEMĚL NÁLADU. AUTO MÁM STÁLE, KDO NEVĚŘÍ KLIDNĚ SE MŮE PŘIJET PODÍVAT
Ahoj vichni,
Nechával jsem si tam měnit motor, který jsem si od nich nechal sehnat a doporučit. Oprava byla draí ne slibovali, celkem 40 000,-. Po 2000 km jsem k nim jel na záruční kontrolu a zase byla cena jiná na místě, ne slibovali, nikdy mi cenu nenapsali do mailu, vdy jen telefonovali. Potřetí to samé... (samozřejmě, e jsem hlupák, e jsem si to nechal líbit). Nakonec jimi montovaný motor odeel přesně po najetí 13927 km. S nějakou zárukou se mi vysmáli. Od výměny uběhl 1 3/4 roku (omlouvám se, prvotně tu byl překlep bez 1). Mám za to, e nemám anci z nich nic vymoci.
DOPLŇUJI 28. 12. 2015
Celá oprava začala podivně. Patera po čase sehnal nový motor a nechal si jej dopředu zaplatit za 15 000,-, ale účet mi nedal na servis, ale účet byl vysteven na jinou firmu (nějaký sport nebo co, asi bych to dohledal). Dával jsem to do Citroenu, abych měl garanci kvality a tu mně Patera také přislíbil, výběrem kvalitního motoru. Toto u vzbuzuje dojem, e se chtěl pojistit, aby nenesl odpovědnost za ten rot co mi tam namontoval.
Při opravě motoru účtovali opravu odpruení a doplňení kapaliny. "Opravené" odpruení začalo téct po 500 km.
Můj první soupis nedostatků po výměně motoru byl krvavý román, včetně velmi hlučného motoru, spotřeby oleje, nefungující klimatizace, která byla měsíc před poruchou motoru doplňována spolu s dezinfekcí a řádně fungovala. Take museli něco pokodit při výměně motoru.
Elektroinstalace odhalených a skoro nepřichycených drátů byla tak straná, e tomu nemohl věřit pan Sláma z Třebonic.
To nebylo to poslední ani to hlavní co udělali. Po výměně motoru se auto neudrelo i v mírném svahu se zařazeným rychlostním stupněm, a na zpátečku nebo jedničku. Pan Zachata u Patery mne informoval, e po výměně motoru je to normální. Sedá si prý převodovka s motorem. Tak mne zkasírovali o dalích 17 000,- (dvě návtěvy, vdy jiné opravy, prý).
Teď kdy jsem hledal nový servis, a vyprávěl jsem o tom v několika servisech, tak na mne koukali jak z jara a shodně tvrdili, e to mohlo být jen tlaky ve válcích. Patera to posral u na samém začátku. Motor, který mi tam dali je totální rot. Jel jsem k nim, aby se mi právě toto nestalo. Několikrát mne ubezpečovali, e motor je velmi dobrý, mluvili o minimálních naměřených vůlích (nebo jak tomu řikali). U nikdy více zásadní opravy od servisáků, pro mne nedůvěryhodní lidé.
Katastrofální zkuenost s Paterou není jen má:
1) https://www.peugeot-club.com/index.php?/topic/33559-pls-zkuenosti-se-servisem-patera-radot%C3%ADn/
2) http://www.xsara.cz/phpbb3/viewtopic.php?f=13&t=506#p34483
3) http://www.xsara.cz/phpbb3/viewtopic.php?f=13&t=506#p46762
PS: DĚKUJI VEM ZA NÁZORY, PŘED ROKEM JSEM NEMĚL SÍLU SE DOHADOVAT S TĚMI CO TU PSALI, E LU. POSLOUCHAT TAKOVÉ KECY, PO TOM CO JSEM SI PROIL, TAK NA TO JSEM NEMĚL NÁLADU. AUTO MÁM STÁLE, KDO NEVĚŘÍ KLIDNĚ SE MŮE PŘIJET PODÍVAT :)
|
|
28.01.2015 18:29 -
Re: Autoservis Citroen Patera Radotín
|
2779919
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Ahoj. Jestli jsem to pochopil dobře ten motor co ti montovali nebyl novej ale jetej asi z nějaké bouračky. V takovém případě si myslím e nemá anci z nich nic dostat. Prostě si naletěl.
Ahoj. Jestli jsem to pochopil dobře ten motor co ti montovali nebyl novej ale jetej asi z nějaké bouračky. V takovém případě si myslím e nemá anci z nich nic dostat. Prostě si naletěl.
|
|
28.01.2015 18:51 -
|
2779922
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Kdysi dávno jsem tam byl s BX. Moc mě nenadchli... Asi má smůlu s tím asi nic nenadělá. Vím e po bitvě je kadý generál ale proč si to nejdřív neřeil zde na klubu?
Kdysi dávno jsem tam byl s BX. Moc mě nenadchli... Asi má smůlu s tím asi nic nenadělá. Vím e po bitvě je kadý generál ale proč si to nejdřív neřeil zde na klubu?
|
|
29.01.2015 09:38 -
|
2779967
|
|
jruze
|
|
|
proton napsal(a): Ahoj vichni,
Nechával jsem si tam měnit motor, který jsem si od nich nechal sehnat a doporučit. Oprava byla draí ne slibovali, celkem 40 000,-. Po 2000 km jsem k nim jel na záruční kontrolu a zase byla cena jiná na místě, ne slibovali, nikdy mi cenu nenapsali do mailu, vdy jen telefonovali. Potřetí to samé... (samozřejmě, e jsem hlupák, e jsem si to nechal líbit). Nakonec jimi montovaný motor odeel přesně po najetí 13927 km. S nějakou zárukou se mi vysmáli. Od výměny uběhl 3/4 roku. Mám za to, e nemám anci z nich nic vymoci.
Co na tom motřoru stálo 40000,-? Problém je e do starího motoru nikdo nevidí a záruka se dává patně - na vrakáči dostane na vyzkouení - je to prostě riziko - mám podobnou zkuenost kdy mi pán vrátil motor s tím e je patný(motoru nic nebylo,nevrátil ho kompletní - vyplatil jsem mu účtovanou cenu motoru tak jak si přál) - motor jezdí v jiném autě bez problému. No je to na přístupu a slunosti , ale ofiko asi má smolíka - souhlasil jsi s montáí starího motoru,vyzkouel jsi si ho a motor se dá zničit i novej po 13000Km . No za ty peníze se dala pořídit i GO toho tvého.Také záleí na smlouvě,zakázce co v ní má napsáno.
Co na tom motřoru stálo 40000,-? Problém je e do starího motoru nikdo nevidí a záruka se dává patně - na vrakáči dostane na vyzkouení - je to prostě riziko - mám podobnou zkuenost kdy mi pán vrátil motor s tím e je patný(motoru nic nebylo,nevrátil ho kompletní - vyplatil jsem mu účtovanou cenu motoru tak jak si přál) - motor jezdí v jiném autě bez problému. No je to na přístupu a slunosti:nevim , ale ofiko asi má smolíka - souhlasil jsi s montáí starího motoru,vyzkouel jsi si ho a motor se dá zničit i novej po 13000Km . No za ty peníze se dala pořídit i GO toho tvého.Také záleí na smlouvě,zakázce co v ní má napsáno.:nevim
|
|
29.01.2015 10:56 -
|
2779972
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
tak já mám s tímdle servisem úplně opačný zkuenosti, jedím tam u přes 10 let a nikdy sem nezaznamenal negativní zkuenost. Přijedu, nahlásím závady, dostanu papír s předpokládanou cenou, pak příde SMSka, e je auto připravený a kolik Kč si mám přivézt, popř. se mi ozvou, e je KO něco víc, ne to vypadalo a je na mě, jak si počnu dál. U XA výměna vejfuku, dali mi BOSAL, kerej řval víc ne ten kerej byl děravej a měnil sem ho, domluvil sem se s nima, přidal Kč a dali mi novej tichej Walker. Bez problémů.
Jestli si jim dal auto na výměnu motoru s tím, e ti řekli cenu jen do telefonu, tak to se pak nesmí ničemu divit
tak já mám s tímdle servisem úplně opačný zkuenosti, jedím tam u přes 10 let a nikdy sem nezaznamenal negativní zkuenost. Přijedu, nahlásím závady, dostanu papír s předpokládanou cenou, pak příde SMSka, e je auto připravený a kolik Kč si mám přivézt, popř. se mi ozvou, e je KO něco víc, ne to vypadalo a je na mě, jak si počnu dál. U XA výměna vejfuku, dali mi BOSAL, kerej řval víc ne ten kerej byl děravej a měnil sem ho, domluvil sem se s nima, přidal Kč a dali mi novej tichej Walker. Bez problémů.
Jestli si jim dal auto na výměnu motoru s tím, e ti řekli cenu jen do telefonu, tak to se pak nesmí ničemu divit :nevim
|
|
29.01.2015 19:35 -
|
2780094
|
|
Dany
|
|
|
Mám s nimi vcelku dobrou zkuenost, jezdil jsem tam...
Jruze ti napsal jen pravdu. I s ním mám zkuenost s opravou a to jen perfektní a dokonalou.
Nemá na profilu ádnou fotku ničeho, registrován jsi tu od včera a hned na někoho hází pínu? Promiň, ale já u dnes nevěřím vemu, co si přečtu na netu.
Mám s nimi vcelku dobrou zkuenost, jezdil jsem tam...
Jruze ti napsal jen pravdu. I s ním mám zkuenost s opravou a to jen perfektní a dokonalou.
Nemá na profilu ádnou fotku ničeho, registrován jsi tu od včera a hned na někoho hází pínu? Promiň, ale já u dnes nevěřím vemu, co si přečtu na netu.
|
|
29.01.2015 20:45 -
|
2780133
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Jak jsem u psal, je to dávno co jsem tam byl. Nevím jak je to dnes ale měl jsem pocit e to není autorizovaný servis. Tenkrát mi přili drazí a ne moc ochotní. Ale na druhou stranu, kdy za ty léta nezkrachovali a pořád fungují,tak asi úplně tragický být nemůou.
Nicméně na Jardu nikdo nemá a doufám e jetě alespoň 30 let bude pracovat
(Já vím e důchod si zaslouí ale kam budu potom jezdit ????? )
Jak jsem u psal, je to dávno co jsem tam byl. Nevím jak je to dnes ale měl jsem pocit e to není autorizovaný servis. Tenkrát mi přili drazí a ne moc ochotní. Ale na druhou stranu, kdy za ty léta nezkrachovali a pořád fungují,tak asi úplně tragický být nemůou.:nevim
Nicméně na Jardu nikdo nemá a doufám e jetě alespoň 30 let bude pracovat :-))))
(Já vím e důchod si zaslouí ale kam budu potom jezdit ?????:-)))) )
|
|
29.01.2015 20:54 -
|
2780134
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
no nič, ak ti to ete dojde z Prahy na SK, tak Jumep ma do dôchodku daleko
no nič, ak ti to ete dojde z Prahy na SK, tak Jumep ma do dôchodku daleko :-d
|
|
29.01.2015 21:26 -
|
2780138
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
proton: se z Prahy, k Jardovi to má nejblí, rozhodně bych se s ním domluvil, určitě ti neřekne ne a najde důvod, co se vlastně s tím motorem stalo i příčinu, vůbec bych nad tím nepřemýlel a spojil se s ním.
proton: se z Prahy, k Jardovi to má nejblí, rozhodně bych se s ním domluvil, určitě ti neřekne ne a najde důvod, co se vlastně s tím motorem stalo i příčinu, vůbec bych nad tím nepřemýlel a spojil se s ním. ;-)
|
|
29.01.2015 22:19 -
|
2780156
|
|
halford1
|
|
|
Tak co vím tak autorizovaný servis to nikdy nebyl. Co si matně pamatuji tak měli jednu dobu i autobazar a tam prodavali ojetiny a specializovali se na Citroen.
Byl jsem tam jen jednou kdy jsem kdysi koukal co bych si koupil za auto, ale přilo mi,e tam měli spíe tak trochu vraky.
Tak co vím tak autorizovaný servis to nikdy nebyl. Co si matně pamatuji tak měli jednu dobu i autobazar a tam prodavali ojetiny a specializovali se na Citroen.
Byl jsem tam jen jednou kdy jsem kdysi koukal co bych si koupil za auto, ale přilo mi,e tam měli spíe tak trochu vraky.:nevim
|
|
30.01.2015 07:56 -
|
2780204
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
halford1: jj tak bazar jim totálně nevyel, to souhlasím...
ale jinak se s nima myslím dá v poho domluvit, nesnaej se ti za kadou cenu naprat to nejdraí co je, dy to de, seenou i starí díly. Někdy naopak řeknou, e starí díl nemá cenu, e to bude mít ivotnost asi takou jakou mám na autě já.... fakt s nima mám jen dobrý zkuenosti po těch letech....
S tím motorem to je průser, ale jak píe citrus.....
halford1: jj tak bazar jim totálně nevyel, to souhlasím...
ale jinak se s nima myslím dá v poho domluvit, nesnaej se ti za kadou cenu naprat to nejdraí co je, dy to de, seenou i starí díly. Někdy naopak řeknou, e starí díl nemá cenu, e to bude mít ivotnost asi takou jakou mám na autě já.... fakt s nima mám jen dobrý zkuenosti po těch letech....
S tím motorem to je průser, ale jak píe citrus.....
|
|
30.01.2015 08:04 -
|
2780205
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
63zdenda napsal(a): proton: se z Prahy, k Jardovi to má nejblí, rozhodně bych se s ním domluvil, určitě ti neřekne ne a najde důvod, co se vlastně s tím motorem stalo i příčinu, vůbec bych nad tím nepřemýlel a spojil se s ním.
Kdysi mi kamarád v dobré víře doporučil jeden servis.To co mi tam provedli s autem nebudu publikovat, ale byl to děs, jetě teď jsem nas***. Pak jsem objevil borce, kterej tomu rozumí a není drahej, někdo jako jruze. V tomle případě Ti opravdu nezbývá nic jiného ne zajet za Jardou - vechny ostatní varianty jsou, myslím, draí.
Kdysi mi kamarád v dobré víře doporučil jeden servis.To co mi tam provedli s autem nebudu publikovat, ale byl to děs, jetě teď jsem nas***. Pak jsem objevil borce, kterej tomu rozumí a není drahej, někdo jako jruze. V tomle případě Ti opravdu nezbývá nic jiného ne zajet za Jardou - vechny ostatní varianty jsou, myslím, draí.
|
|
30.01.2015 08:34 -
|
2780206
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Poradit se s odborníky ... mechanik , právník ...
Je moné, e tam byla " skrytá vada" na to by to moná lo uplatnit, jako na bazarový auto - bazarový motor ... ?
citace:
Záruka na ojetá auta
Prodávající odpovídá pouze za vady (i skryté), které vůz má v době předání.
Garanční doba je dva roky, smlouvou ji lze na rozdíl od nových aut v bazaru zkrátit na rok. Při koupi od fyzické osoby je odpovědnost prodávajícího jenom půlroční.
Prvních est měsíců je dokazovací povinnost na straně bazaru.
Lhůta 30 dnů, během ní je bazar povinen reklamaci vyřeit, běí od sepsání reklamačního protokolu.
.link.
Poradit se s odborníky ... mechanik , právník ...
Je moné, e tam byla " skrytá vada" na to by to moná lo uplatnit, jako na bazarový auto - bazarový motor ... ?
citace:
Záruka na ojetá auta
Prodávající odpovídá pouze za vady (i skryté), které vůz má v době předání.
Garanční doba je dva roky, smlouvou ji lze na rozdíl od nových aut v bazaru zkrátit na rok. Při koupi od fyzické osoby je odpovědnost prodávajícího jenom půlroční.
Prvních est měsíců je dokazovací povinnost na straně bazaru.
Lhůta 30 dnů, během ní je bazar povinen reklamaci vyřeit, běí od sepsání reklamačního protokolu.
http://forum.skodahome.cz/topic/118563-jak-postupovat-p%C5%99i-zji%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD-skryt%C3%A9-vady-na-zakoupen%C3%A9m-voze/
|
|
30.01.2015 10:48 -
|
2780216
|
|
HELLMUT
|
|
|
Proton u ale nějak nereaguje ....
U si tu píeme sami
Proton u ale nějak nereaguje ....:nevim
U si tu píeme sami :-)
|
|
30.01.2015 10:50 -
|
2780217
|
|
Buchta
|
|
|
zpytuje svědomí..... je to rána no... tahle se tu na něj sesypat....
zpytuje svědomí..... je to rána no... tahle se tu na něj sesypat.... :nevim
|
|
30.01.2015 18:19 -
|
2780353
|
|
citrus
|
|
|
no mono toho ma teraz plne kecky a nema čas na club.
Kadopádne aké sa prikloni k jednej alebo druhej stane. Proton iiel do rizika ale rovnako aj servis, tak u to je s jazdenymi motormi.
Situacia je nepríjemna na oboch stranách ale Proton aj servis sa rozhodli ist do rizika a teraz označi vinníka je nemoné.
Neviem ake podmienky si dohodol proton so servisom pred opravou. Ale mono by bolo rieenim:
Necha emocie doma, ist do servisu a dohodnú sa aby aspon čas kody servis kompenzoval keď sa cela koda neda pripísa jednoznačne na jednu zo stran. Mono na to čakajú. Ak by mali cele riziko bra na seba tak by boli samaritani a nie servis. To by rovno mohli poveda: kup si motor v citroene, mi ti ho namontujeme a ma zaruku. Ale to by u boli ine prachy.
Take moja rada je: kompenzácia kody.
63zdenda dal daliu dobru radu ist k Jardovi.
Nech tu len netlachame ale aj radíme
no mono toho ma teraz plne kecky a nema čas na club.:nevim
Kadopádne aké sa prikloni k jednej alebo druhej stane. Proton iiel do rizika ale rovnako aj servis, tak u to je s jazdenymi motormi.
Situacia je nepríjemna na oboch stranách ale Proton aj servis sa rozhodli ist do rizika a teraz označi vinníka je nemoné.
Neviem ake podmienky si dohodol proton so servisom pred opravou. Ale mono by bolo rieenim:
Necha emocie doma, ist do servisu a dohodnú sa aby aspon čas kody servis kompenzoval keď sa cela koda neda pripísa jednoznačne na jednu zo stran. Mono na to čakajú. Ak by mali cele riziko bra na seba tak by boli samaritani a nie servis. To by rovno mohli poveda: kup si motor v citroene, mi ti ho namontujeme a ma zaruku. Ale to by u boli ine prachy.
Take moja rada je: kompenzácia kody.
63zdenda dal daliu dobru radu ist k Jardovi.
Nech tu len netlachame ale aj radíme ;-)
|
|
30.01.2015 19:15 -
|
2780386
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Hned na začátku příspěvku Proton píe, e si nechal vyměnit motor, který mu oni sehnali a doporučili. Tak je to na nich. Není se o čem bavit. Takhle by se uměl chovat kadý, nacpat kosákům nepouitelný součástky za balík a pak se otočit zády. Máme nějaký zákonný lhůty a z nich se musí vycházet. Pokud nebylo předem dohodnuto jinak. Jestli záruční lhůta u proběhla, je to na Protonovi. Nebudu tady hledat, jak dlouhý lhůty na co platí, ale Proton by hledat měl. 40.000,- Kč u stojí za to vymáhat i soudně.
Hned na začátku příspěvku Proton píe, e si nechal vyměnit motor, který mu oni sehnali a doporučili. Tak je to na nich. Není se o čem bavit. Takhle by se uměl chovat kadý, nacpat kosákům nepouitelný součástky za balík a pak se otočit zády. Máme nějaký zákonný lhůty a z nich se musí vycházet. Pokud nebylo předem dohodnuto jinak. Jestli záruční lhůta u proběhla, je to na Protonovi. Nebudu tady hledat, jak dlouhý lhůty na co platí, ale Proton by hledat měl. 40.000,- Kč u stojí za to vymáhat i soudně.
|
|
30.01.2015 19:20 -
|
2780390
|
|
citrus
|
|