martinrx
|
25.12.2014 00:29 -
Re: Zaměnitelnost man. převodovek
|
|

|
BlueSeven napsal(a): No benzíňák u z logiky věci nemá plochý průběh kroutícího momentu, třeba PSA 1.8i v příloze...
Edit: Toto platí u atmosféry, u turbo benzínu se můeme bavit o plochém průběhu krouáku v nějakém rozsahu otáček, ale toto není ná případ
Mrknul jsem na ten graf který jsi zde nahodil a myslím, e i kdy to není ideální případ, je to celkem dobrý příklad toho e benzín má kroutící moment opravdu hodně vyrovnaný. Kdy se na něj podívám tak zjistím, e vrchol 170 Nm má ve 4tis otáčkách, ale ve 2 tis a v 5,3 tis otáčkách má krouták stále cca 150 Nm. Pokud to veznu čistě matematicky tak v rozmezí 3,3 tisíc otáček má výkyv (nárůst a pokles točivého momentu) zhruba 11 % !!!
To je podle mě docela plochý průběh. nehledě na to e motor 2.0 Vti je myslím zkonstuován tak aby tyto výkyvy jetě více vyrovnával.
A chlapi, nevím co se furt čílíte? Jarda tady vytahuje neco o volnoběhu - ale já přece netvrdím e má ten točivý moment stejně silný u od volnoběhu - nejsem přece magor. . Já nikomu neberu, e rozumí autům, já jim zase moc nerozumín, ale grafy fyzikálních veličin si prohlédnout umím.
Já vám ty vae diesely neberu, dyt taky jednoho mám.
Ale u toho benzínu prostě vadí e tam není dálniční rychlostní stupen. Při 130 u točí 3.5tis a já myslím e by to dalí rychlost jetě sneslo. O tom jestli by to auto zvládlo se můeme slovy klasika " dohadovat, nebo vést spory, ale to je tak vechno co pro to můeme udělat" 
Mě ta estka vlastně chybí jen kdy jedu z Prahy do Brna, jeliko kdy chci jet v levém pruhu, abych nerozbil auto, musím 150 - 160. Jinak jsem radi klidný řidič a rád bych dodroval předpisy. Do Chorvatska jedu 130, jeliko mi to stačí a peníze etřím na útratu u moře, ne abych je uvalil za pokuty. 
Jinak si myslím e to je i hlavní důvod proč tam nevyvinuli ten estikvalt. V podstatě jediná země (co stojí za zmínku) v evropě, kde se jezí neomezenou rychlostí je Německo a němci jsou ropáci. Ti si benzín na dlouhé trasy nekupují, a jinde se s tím rychlej jezdit stejně nesmí, proto ani nebyl zájem s tím něco dělat.
Jinak Vám přeju pěkné vánoce, at u jezdíte na benzín, naftu, plyn nebo třeba čočku |
| |
| |