jruze
|
24.12.2014 15:24 -
Re: Zaměnitelnost man. převodovek
|
|

|
martinrx napsal(a): Ty údaje o tom v jakých otáčkách je maximální točivý moment u benzínu neznamenají vůbec nic. Benzín není diesel. průběh točivého momentu u těchto benzínových motorů je téměř naprosto plochý. V praxi to znamená e max krouták 200 Nm je sice u 4tis otáček, ale zároven u 2 tis, nebo 6 tis. je krouták třeba kolem 190 Nm.
Take údaj kdy je vrchol točivého momentu je důleitý hlavně u naftových motorů.
Nechápu jak by mohla dynamika motoru utrpět při 6 -ti rychlostní převodovce? Přece jde jen o to e tam chybí dálniční rychlost, která by sníila počet otáček při jízdě vyí rychlostí. Jediná věc která by mohla hrozit, je e by snad musel člověk občas do velkých kopců podřadit. Ale ani to se mi a tak nezdá. Samozřejmě pokud by tam někdo nerval tu 6-ku u při 100-110.
To bych řekl e je nesmysl - to v překladu znamená e vlastně můe jezdit s benzínem klidně na volnoběh a vůbec ho nemusí točit? já sice benzíny nedělám,ale samo mi sem nějaké jezdí a co vím tak ádný benzín nejede pokud ho netočí alespoň přes 3000ot na rozdíl od dieslů které jdou odspodu . asi by se měl podívat na graf motorů a rozdíl mezi dieslem a benzínem (jetě jednu vlastní zkuenost - jednou jsem vyměnil na MB 190 5.kvalt aza 6.kvalt a nechal původní diferák - auto jelo 1. v omezovači 90Km/h na 3. 140Km/h na 5. 190 a 6.jsem mohl zařadit je z kopce a stejně nezrychlila páč se to neuvezlo a rozjezd s prokluzem spojky. |
| |
| |