OneGin
|
23.12.2014 13:28 -
Re: Řemenice na klice
|
|

|
Tak dnes som sa na to pozrel a nepríjemne som sa prekvapil. Hned po zaloení kžúča na skrutku remenice som zistil e je povolená a tak som ju začal vykrúcat. Síce kládla potom odpor kvôli závit. lepidlu , ale som ju vytočil stiahol remenicu a pozerám e dráka v nej je vysekaná na skoro 2 cm. Tak isto aj v magnetickom krúku a kajel napolovicu useknutý. A to 2500 km po výmene rozvodov!
Vôbec nie je aké zisti ako k tomu dolo. Mechanik nevičistil závit v kžukovke a hoci mu moment ukázalo, hlava skrutky nepritlačila dostatočne remenicu. Hned som volal do servisu, spísali čo majú objedna a v utorok ho mám pristavi. Inak pred týdňom som sa tam zastavil e čosi hrkoce , len nemali čas sa na to pozriet. Som zvedavý ako sa k tomu postavia. Inak je to autorizovaný servis, zatiaž nechcem konkrezizovat ktorý.
Tak som závitníkom preiel závit v kžuke , vyčistil skrutku, ktorá mi po tomto úkone čo trval 5 minút žahučko prstami sa dala zakrútit a na doraz a poskladal som to. Dúfam e do servisu vydrí.
Trochu sa na seba aj hnevám , e som si ten rozvodový remen nemenil sám kede skoro 20 rokov som sa venoval GO opravám motorov do nákladákov, ale kede nemám v tom prax , trvalo by to aj celý deň a okrem toho treba dat zarobit aj tým čo sa s tým ivia. koda JUMEP e nemá servis bliie. |
| |
| |