| | |
10.07.2009 10:54 -
Řemenice na klice
|
873652
|
|
atlas
|
Město: Chomutov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Ahoj jsem tu nový a c5 1.6hdi mám něco přes měsíc.Nyní mi začala v nízkých otáčkách poskakovat napínací kladka plochého řemenu a vydává to takový rezonující zvuk kladku jsem vyměnil a je to pořád stejné,prý to dělá řemenice na klice neví někdo jak poznám,e je to opravdu ona,nebo to můe dělat něco jiného
Ahoj jsem tu nový a c5 1.6hdi mám něco přes měsíc.Nyní mi začala v nízkých otáčkách poskakovat napínací kladka plochého řemenu a vydává to takový rezonující zvuk kladku jsem vyměnil a je to pořád stejné,prý to dělá řemenice na klice neví někdo jak poznám,e je to opravdu ona,nebo to můe dělat něco jiného
|
|
10.07.2009 20:10 -
Re: Řemenice na klice
|
873676
|
|
jumep
|
|
|
ono, jemu hlavne chveje napinacia kladka remena, tam asi neni moc co ine riesit akurat remenica ....
ono, jemu hlavne chveje napinacia kladka remena, tam asi neni moc co ine riesit akurat remenica ....
|
|
10.07.2009 23:16 -
|
873688
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
na naom berlingu 2,0 hdi to robilo to isté!Museli sme vymenit remenicu na kluke,je to bená závada motorov hdi po najazdenych 150 000km.V okoly čo máme tieto motory tak u vetcy majú vymenené.Odporúčam kúpit orginál náhrady odchádzajú u po pol roku!Bude mat okolo rámu a remenice také dačo jak piliny kovové sivej farby.
na naom berlingu 2,0 hdi to robilo to isté!Museli sme vymenit remenicu na kluke,je to bená závada motorov hdi po najazdenych 150 000km.V okoly čo máme tieto motory tak u vetcy majú vymenené.Odporúčam kúpit orginál náhrady odchádzajú u po pol roku!Bude mat okolo rámu a remenice také dačo jak piliny kovové sivej farby.:-o
|
|
11.07.2009 09:32 -
|
873691
|
|
atlas
|
|
|
Díky za rady včera jsem řemenici objednal v citroenu cena necelý čtyři tisíce
Díky za rady včera jsem řemenici objednal v citroenu cena necelý čtyři tisíce
|
|
17.08.2009 20:45 -
|
1104610
|
|
atlas
|
|
|
Trochu jsem se zapoměl svěřit jak to dopadlo dík za připomenutí. Řemenici jsem vyzvedl v citroenu stála 3800 kč. Po montái zvuky hned přestali na té staré jsou tři dráky bylo na nich vidět, e řemenice je protočená. Na nové řemenici u ádné dráky nejsou.Řemenici jsem si měnil sám roub jsem utáhl momentovým klíčem, asi 12kilo, tak snad bude ok. Trochu jsem se zamotal s drákovým řemenem, ale i to dopadlo dobře, u jsem najel asi 2000km.Etě jednou dík za rady je to super mít se kam obrátit kde s tebe hned nedímou prachy
Trochu jsem se zapoměl svěřit jak to dopadlo dík za připomenutí. Řemenici jsem vyzvedl v citroenu stála 3800 kč. Po montái zvuky hned přestali na té staré jsou tři dráky bylo na nich vidět, e řemenice je protočená. Na nové řemenici u ádné dráky nejsou.Řemenici jsem si měnil sám roub jsem utáhl momentovým klíčem, asi 12kilo, tak snad bude ok. Trochu jsem se zamotal s drákovým řemenem, ale i to dopadlo dobře, u jsem najel asi 2000km.Etě jednou dík za rady je to super mít se kam obrátit kde s tebe hned nedímou prachy;-)
|
|
29.11.2009 16:45 -
|
1428681
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
alx napsal(a): Ja jsem na svem mel dvouhmotou remenici, uz jsem ji take menil za nedvouhmotou.
Jinak ty vibrace a klepani jakoby plastu by opravdu mohla delat napinaci kladka, ja s tim mel a mam problemy i pote co jsem koupil novou !!! Tak bacha na to, mozna bych to byt tebou dal nekam do servisu, aby ti ji vymenili, at jim to pak muzes reklamovat kdyz to bude delat dal. Co jsem slysel, je s temito napinacimi kladkami problem.
Me ted motor (i po vumene za nove kladky) vydava zvuk jakoby byl pred smrti (
viz: .link.
Zda se, ze moje stavajici a jiz nekolik mesicu trvajici problemy se skakajici napinaci kladkou a remenem souviseji s remenici na klice.
Pred temer dvemi lety jsem po prihode na dalnici, kdy se mi dvouhmota remenice rozpadla vymenil tuto za obycejnou pevnou remenici. Cca pred pul rokem me zacala pro zmenu zlobit skakajici napinaci kladka, nepomohla ani vymena za novou a predevcirem jsem si opet poridil novou a po vymene to same (nastesti ji vzali zpet). Takze jsem dospel k zaveru, ze by tyto problemy mohla zpusobovat prave tato remenice na klice....
Co si o tom myslite?
viz: http://www.c5club.cz/diskuze/single/1105749-re-tlulmic-torzich-kmitu-/
Zda se, ze moje stavajici a jiz nekolik mesicu trvajici problemy se skakajici napinaci kladkou a remenem souviseji s remenici na klice.
Pred temer dvemi lety jsem po prihode na dalnici, kdy se mi dvouhmota remenice rozpadla vymenil tuto za obycejnou pevnou remenici. Cca pred pul rokem me zacala pro zmenu zlobit skakajici napinaci kladka, nepomohla ani vymena za novou a predevcirem jsem si opet poridil novou a po vymene to same (nastesti ji vzali zpet). Takze jsem dospel k zaveru, ze by tyto problemy mohla zpusobovat prave tato remenice na klice....
Co si o tom myslite?
|
|
30.11.2009 10:54 -
|
1428686
|
|
jruze
|
|
|
Mně skáče také.Nevím čím to je-řemenice na klice dobrá(bez vybrací,guma mezi netknutá-bývá na ní vidět kdy odchází(nestejnosměrně viditelná guma),kladka na napínáku hladká,řemen Gates novej)-na starém před smrtí se kladka ani nehla.Řemen mi odchází tak po 30000Km tak to moc neřeím jen hlídám stav abych nemusel řeit potkaný motor.
Mně skáče také.Nevím čím to je-řemenice na klice dobrá(bez vybrací,guma mezi netknutá-bývá na ní vidět kdy odchází(nestejnosměrně viditelná guma),kladka na napínáku hladká,řemen Gates novej)-na starém před smrtí se kladka ani nehla.Řemen mi odchází tak po 30000Km tak to moc neřeím jen hlídám stav abych nemusel řeit potkaný motor.
|
|
30.11.2009 11:49 -
|
1428688
|
|
Rafmartin
|
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDi | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Ked sa tu bavime o vibrovani, tak by som pridal svoj novy objav. Pred 2 dnami som zapol klimu na vysusenie vlhkosti v aute. na volnobeznych otackach to dost silno vibruje az trha cele auto. Nad cca 1000 ot. je to potom OK. Viete mi poradit, co by to mohlo byt?
Ked sa tu bavime o vibrovani, tak by som pridal svoj novy objav. Pred 2 dnami som zapol klimu na vysusenie vlhkosti v aute. na volnobeznych otackach to dost silno vibruje az trha cele auto. Nad cca 1000 ot. je to potom OK. Viete mi poradit, co by to mohlo byt?
|
|
30.11.2009 19:26 -
|
1428704
|
|
bxmann
|
|
|
Měl jsem něco podobného na VW golf, napínací kladka kmitala jak vibrator. Nakonec to byla řemenička(volnoběka) na alternatoru. Vím VW neni Citroen a jeho hydraulika, ale co se dá dělat. Doma to máme rozdělený.
Měl jsem něco podobného na VW golf, napínací kladka kmitala jak vibrator. Nakonec to byla řemenička(volnoběka) na alternatoru. Vím VW neni Citroen a jeho hydraulika, ale co se dá dělat. Doma to máme rozdělený.
|
|
01.12.2009 10:01 -
|
1428742
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Mně to také, hlavně za studena, kolem 1000 ot./min vybruje a zjistil jsem, e to dělá plochý řemen mezi kompresorem klimatizace a řemenicí na klice, kde se vlní. Vechny kladky se přitom točí v pohodě, napnutí řemenu je jak má být, na řemenici ádné vůle nejsou vidět, tak nevím. Při vyích otáčkách je ve v pohodě. V zimě chci kladky i řemen vyměnit, tak uvidíme jestli to pomůe. Je ovem moné, e můe být asi i ta řemenice na klice nerovnoměrně opotřebená, ikdy na první pohled vůle nevykazuje.
Mně to také, hlavně za studena, kolem 1000 ot./min vybruje a zjistil jsem, e to dělá plochý řemen mezi kompresorem klimatizace a řemenicí na klice, kde se vlní. Vechny kladky se přitom točí v pohodě, napnutí řemenu je jak má být, na řemenici ádné vůle nejsou vidět, tak nevím. Při vyích otáčkách je ve v pohodě. V zimě chci kladky i řemen vyměnit, tak uvidíme jestli to pomůe. Je ovem moné, e můe být asi i ta řemenice na klice nerovnoměrně opotřebená, ikdy na první pohled vůle nevykazuje.
|
|
24.03.2010 18:09 -
|
1807459
|
|
vydraX
|
|
|
TAk mě bohuel řemenice taky doslouila, jene v troku horím stádiu, popraskali mi vahadala, přeskočil mi rozvod a celý rozvodák se musí vyměnit... take po této zkuenosti doporučuji s tím moc nejezdit, protoe mě řekli, e to tak 5 000km jetě ujede, ale bude potřeba vyměnit... neujel jsem ani 100km a ejhle, oprava za min 25 000kč
TAk mě bohuel řemenice taky doslouila, jene v troku horím stádiu, popraskali mi vahadala, přeskočil mi rozvod a celý rozvodák se musí vyměnit... take po této zkuenosti doporučuji s tím moc nejezdit, protoe mě řekli, e to tak 5 000km jetě ujede, ale bude potřeba vyměnit... neujel jsem ani 100km a ejhle, oprava za min 25 000kč :nevim
|
|
24.03.2010 18:14 -
|
1807460
|
|
jumep
|
|
|
takto isto dopadol palohasic, je idealne menit to spolu s rozvodmi, alebo to kontrolovat
takto isto dopadol palohasic, je idealne menit to spolu s rozvodmi, alebo to kontrolovat
|
|
24.03.2010 18:19 -
|
1807461
|
|
vydraX
|
|
|
jumep napsal(a): takto isto dopadol palohasic, je idealne menit to spolu s rozvodmi, alebo to kontrolovat
No jo, já si za to vesměs můu sám. Před týdnem sjem to měl v servisu, výměna vstřiků a tlakového čerpadla, nabízeli mi, e mi rovnou vymění řemenici, jene já to odmítl, e to asi počká. Bohuel nepočkalo a jak je vidno, za blbost se platí, tak se mi ta oprava pěkně prodraí
No jo, já si za to vesměs můu sám. Před týdnem sjem to měl v servisu, výměna vstřiků a tlakového čerpadla, nabízeli mi, e mi rovnou vymění řemenici, jene já to odmítl, e to asi počká. Bohuel nepočkalo a jak je vidno, za blbost se platí, tak se mi ta oprava pěkně prodraí ;)
|
|
24.03.2010 18:23 -
|
1807462
|
|
jumep
|
|
|
tak to jo ...
inak som to tu niekde uz pisal - v inom vlakne ze remenica sa nesmie zanedbat lebo pojdu rozvody, pomoze tomu kovovy kryt na rozvody, ten sa hadam tak rychlo nepredere
tak to jo ...
inak som to tu niekde uz pisal - v inom vlakne ze remenica sa nesmie zanedbat lebo pojdu rozvody, pomoze tomu kovovy kryt na rozvody, ten sa hadam tak rychlo nepredere :)
|
|
24.03.2010 18:46 -
|
1807467
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
vydraX napsal(a): TAk mě bohuel řemenice taky doslouila, jene v troku horím stádiu, popraskali mi vahadala, přeskočil mi rozvod a celý rozvodák se musí vyměnit... take po této zkuenosti doporučuji s tím moc nejezdit, protoe mě řekli, e to tak 5 000km jetě ujede, ale bude potřeba vyměnit... neujel jsem ani 100km a ejhle, oprava za min 25 000kč Mas na mysli opravdu remenici na klice a remen, nebo mluvis o rozvodovem remenu?
Mas na mysli opravdu remenici na klice a remen, nebo mluvis o rozvodovem remenu?
|
|
24.03.2010 18:49 -
|
1807468
|
|
jumep
|
|
|
alx: remenica na kluke sa rozpadne a vydere do pastoveho krytu rozvodu dieru a zacne brnkat do rozvodaku, ktory skoci a dalej je to jasne
alx: remenica na kluke sa rozpadne a vydere do pastoveho krytu rozvodu dieru a zacne brnkat do rozvodaku, ktory skoci a dalej je to jasne
|
|
24.03.2010 18:58 -
|
1807472
|
|
jumep
|
|
|
ja som to pochopil presne tak ako som to popisal
ja som to pochopil presne tak ako som to popisal
|
|
24.03.2010 19:19 -
|
1807473
|
|
jope
|
Město: Cheb, Auto: | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Kdy se mi poroučela řemenice,tak jsem si myslel,e se mi rozpadá motor.
Byl to rachot.
Řemenice je sloená a má gumové silentbloky.
Dokonce se i protáčela,e nelo ani nabíjení.
dá se ,ale sehnat za částku kolem 2200.
Podívej se na AutoMax hulín.Dobré ceny a solidní jednání.
Není to reklama,je to osobní zkuenost.
Kdy se mi poroučela řemenice,tak jsem si myslel,e se mi rozpadá motor.
Byl to rachot.
Řemenice je sloená a má gumové silentbloky.
Dokonce se i protáčela,e nelo ani nabíjení.
dá se ,ale sehnat za částku kolem 2200.
Podívej se na AutoMax hulín.Dobré ceny a solidní jednání.
Není to reklama,je to osobní zkuenost.
|
|
24.03.2010 19:22 -
|
1807474
|
|
zico
|
|
|
no ja neviem. Ked odide remenica, je to celkom slusne klepotanie .. Neviem si predstavit, ze s tym clovek pojazdi este tolko, aby sa uplne rozpadla
vydraX, ak si skutocne dokazal niekolkosto kilometrov ignorovat ten pazvuk, tak klobuk dole
no ja neviem. Ked odide remenica, je to celkom slusne klepotanie .. Neviem si predstavit, ze s tym clovek pojazdi este tolko, aby sa uplne rozpadla :nevim
vydraX, ak si skutocne dokazal niekolkosto kilometrov ignorovat ten pazvuk, tak klobuk dole :-o
|
|
| |
|
|