jruze
|
12.11.2014 06:03 -
Re: Rozvody / Peugeot 607 2.2 HDi
|
|

|
edo172 napsal(a): Nechcem zaklada novu temu tak piem to tu.Mam na vas zasa otazočku.Teraz keď som mal porozoberanu dos velku čas motora,tak pri naslednom čisteni a skladany som zistil jednu vec.Ta Ylonka,ktora je na sani,su na nej 2 podtlakove klapky(alebo ako to nazva),tak ta od intercoleru ta je otvorena naplno,ale ta od vymeniku(spodna)tak ta je celkom zatvorena.Ma to tak by?Podotykam,e tie klapky na Ylonke su vyradene z činnosti(zablendovane),lebo tie tenučke hadičky su odpojene take vzduch ku klapkam neprudi(urobil mi to tak jeden čo pracuje v Citroene asi pred 3 rokmi)Včera som to mal na diagnostike a vimol som si,e turbo pekne tlači ale -poadovany tlak mal by 988 a skutočny bol 1022.Počitać motora tie udava  rechodna zavada.Signal tlaku turba.Koherekce k atmosferickemu tlaku.
Ja len či ta zatvorena klapka (od vymeniku) nema vplyv nato,e tlak od turba je väči (lebo turbo tlači vetok tlak len cez intercoler) a preto je ten rozdiel.Ďakujem za vae postrehy a rady.
Klapky tak mají být,na tlak turba to nemá vliv ale na 2.2HDI je turbo otevřené naplno a regulace omezuje výkon turba - pokud ti to hlásí vysoký tlak turba(to ti bude hlásit v otáčkách a při jízdě +- nad 2000 ot) tak regulace nechodí - ovládání je podtlakem a bude někde netěsnost. |
| |
| |