Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Chiptuning
Hanz 397
23.10.2014 22:45 - Re: Chiptuning
U??vate?
Hezky jsi to trefil Hellmute
Nicméně pominu-li,že jsem opůrcem jakéhokoliv dejlování(ano,nemám v tomhle vlákně co dělat). Nechci nikomu říkat,co si má,nebo nemá se svým autem dělat. To už jsem vzdal a je to dle vkusu každého soudruha.
Jen mě zaráží pořád ještě jedna věc,mimo spousty dalších,kterou dejlaři moc(nebo spíš vůbec) neřeší: Když auto rozjedu,tak ho musím taky zastavit,že jo? Když přidám na 1,6 nějakých 19 kw,tak je cítím, ale na brzdách nemusim řešit nic,protože jsou stejný,jako na silnějších motorizacích. Ale co když nafouknu třeba takový biturbo-když jsem řešil mojí jednotku,tak mi pán,co mi jí klonoval nabídl čípek na 152kw,430 Nm a Vmax 240... Nechci teď polemizovat o tom,jak hodně je to reálný,nebo ne,jen chci říct,že si myslím,že s takovýmhle nárůstem výkonu(nebo spíš s takovou porcí výkonu)už by se měl zvýšit i brzdný výkon-přeci jen ty brzdy jsou určitým kompromisem,když jsou stejný jak na spodní výkonový variantě,tak na vrcholný(dieselový) motorizaci.
Myslím,že se shodneme na tom co jse,m tu už psal,že u BMW(a myslím,že ani jinde) nejsou v tomhle žádný blbci.... Tak proč na X6 50i jsou brzdy poloviční oproti X6 M,která má prakticky stejnej motor,nebo pro hnidopichy: stejnej obsah a blok motoru,ale vyšší výkon?
Asi proto,že jsou si vědomi toho,že co neubrzdíš,to neukecáš
Pro názornost v příloze fotka brzdy z X6M. Kolo má 21 palců,aby byla představa o velikosti.
Takže proč teda všichni řeší jen výkon motoru?

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator