jruze
|
01.08.2014 20:34 -
Re: automatická převodovka - sekání při zahřátí
|
|

|
kleki napsal(a): Tak po viac ako roku som sa konečne dostal k oprave hydrobloku v automatickej prevodovke AM6. Dlho som pátral a rozhodoval sa či hydroblok vymeni alebo ho necha repasova. Repasia ako som sa na youtube dozvedel spočíva vo výmene opotrebovaných púzdier na lineárnych solenoidoch ktoré priamo ovládajú prevodovku a sú umiestnené na hydrobloku. Je tam aj celkom sluný návod ako sa to dá urobi ale sú k tomu potrebné peciálne prípravky a potom ete nastavenie hydrobloku na stolici ,tak túto monos som zavrhol. Na okolí teda v ČR a SK som oslovil niekožko firiem čo sa automatmi zaoberajú a tí mi ponúkli len nový hydroblok za cca 900 éčiek čo sa mi zdalo dos veža peňazí a e repasiami sa oni nezaoberajú. Tak som teda pátral ďalej a nakoniec sa mi podarilo nájs v PL cez allegro firmu ktorá robí repasy hydroblokov a celkové opravy automatov na vetky moné typy prevodoviek okrem DSG. Ďalí problém nastal , e oni robia len pre požský trh. Tak som naiel firmu AUTOFRA , ktorá to vie sprostredkova a vetko vybaví za vás.
Hydroblok som teda vymontoval podža Jumepovho návodu a poslal na opravu. Za cca 10 dní sa mi vrátil zrepasovaný a dnes som ho konečne zamontoval spä do auta. Popritom samozrejme výmena oleja za nový (celkom sa mi teraz pri vymontovanom bloku podarilo vymeni a 5l oleja) kontrola hladina pri správnej teplote a načítanie adaptívnych hodnôt elektromagnetických ventilov cez diagnostiku. Vetko som to urobil a nakoniec som sa iel previes s autom. Konečne to bolo super zvezenie , bez klbania a kopania prevodovky a hlavne to e som si u nemusel dáva pozor na preradenie medzi 2a3 a potom 4a5 , kde mi to robilo najväčie problémy. Za ten čas čo mám auto som si u zvykol na tú chybnú prevodovku take nebol problém s tým jazdi bez kopania ale a teraz to bude ono a budem si môc zača uíva automatu naplno.
Ak máte niekto podobné problémy , tak určite doporučujem opravu hydrobloku pretoe mňa to vylo cca 1/3 ceny nového dielu + doprava a provízia za sprostredkovanie čo bolo asi tak 45 eur. Poliak garantuje , e je to rovnocenný diel ako nový a dáva záruku na opravu 12mesiacov tak uvidím. Dúfam , e nerobím predčasné závery a prevodovka bude fachči dlhú dobu bez problémov.
C.C.C.A. - určitě se budou hodit více lidem. |
| |
| |