minimaxi
|
23.07.2014 11:26 -
Zhasínání motoru / C5 III 2.0 HDi
|
|

|
Ahoj , ji rok řeím stále ten samý problém,snad mi někdo poradí. Na C5 hdi 103kw.2009 mi zhasíná motor a to jak za jízdy tak na volnoběh. V případě kdy se to stane za jízdy je to téměř vdy při velmi klidné jízdě s velmi málo selápnutým plynovým pedálem, uvedu příklad: ve městě v koloně při téměř volnoběných otáčkách přijídím do křiovatky (lechtám plyn) motor bez upozornění zhasne a je jedno na jaký rychlostní stupeň ale stejně tak to dokáe zhasnou i při rychlosti osmdesát; je to vdy stejná situace v okamiku kdy motor zhasne mám jen velmi málo selápnutý plyn. pedál. Jetě popíi situaci kdy motor zhasne na volnoběh: při volnoběhu to jednou lape úplně normálně z toho stačí zastavit třeba na semaforu déle ne 30cet sekund a motor zhasne ale zde ji dá větinou s předstihem najevo e se něco děje a to tím e poklesnou volnoběné otáčky a začne "pobrblávat" a bác motor stojí....na semaforu se mezi tím rosvítí zelená barva a ostatní řidiči mají radost e se nějaký "vůl" s C5tkou neumí rozjet... A kdy to zdechne, tak jediné co pomůe, abych mohl pokračovat dát v jízdě, je zastavit auto, chvíli počkat a pak nastartovat a jet dát. Někdy to udělá znovu třeba 5x po sobě, jindy a dalí den. S vozem jezdím do Autorizovaného servisu kde mi po diagnostice vdy zjistí nějakou závadu a tu "odstraní" ale je to pořád bez výsledku. Tak co mi ji vechno vyměnili: Poprvé nali spoustu sporadických závad tyto vymazali a zjistili e údajně problém bude ve sběrné jednotce u motoru (relátková krabička u baterie) tuto vyměnili ale motor zhasínal dál. Pak e bude patný jegr ventil , také vyměněn zase bez úspěchu , závada neustala, poté znovu servis zase diagnostika z výsledkem e je údajně patné čidlo otáček motoru , toto vyměněno a závada stále přetrvává.......Teď mi v servisu sdělili e u to můe být snad jen problém v elektro instalaci a e ji budou muset (rozplést) a projít krok po kroku ale e úspěch nezaručují. Já jim tvrdím e mám podezření na přívod nafty_ jeliko začínám mít pocit jako by se mi do systému dostávalo malé mnoství vzduchu ale nevím... Jetě musím vzpomenout e po zhasnutí motoru tento vdy ochotně znovu natočím. Záhada je na tom ta e se mi sice zobrazí na palubovce záznam o závadě, ale po nastartování ve zmizí jakoby nic a takté na diagnostice nic nevyčtou, pouze doprovodné chyby a ty vdy jen vymaou z paměti jednotky. Jsem z toho ji bezradný jeden den to lape normálně, druhý den zhasne motor i 10x za den. Díky za kadou seriózní radu.  . Moná jetě dalí doplnění, diagnostiku mě dělají s autem za jízdy, a i jim se to u stalo, e jim auto zdechlo, počítač nenapsal nic moc |
| |
| |