| |  |
LPX
|
02.04.2014 10:33 -
Re: Benzín v oleji
|
|

|
Snažím se porozumět všemu, mnoho důvodů je skoro nepochopitelných a naopak hodně příčin je logických. Opravdu nemám důvod si něco vymýšlet a faktem je, že benzín v oleji byl a nebylo ho málo hlavně bezprostředně po vyčištění TEKem (myslím že se tak přípravek jmenuje). Po zjištění zvýšené hladiny jsem hned celou novou náplň nechal vypustit (v servisu, takže nevím kolik), ale smrdělo to jak bolavá noha po benzínu včetně demontovaného filtru. Tento fakt mě vedl k revizi benzínových vstřiků s podezřením na netěsnost, včetně kontroly plynu, zda dává správně povel na jejich zavření při provozu - vše v pořádku a to mě zamotalo palici! Po nové náplni oleje (menší), se ten problém objevil zase, snad v menším měřítku s charakteristikou popsanou výše. Olej je stále čirý (najeto cca do 300 Km) a dnes ráno bylo již zvýšení velmi malé. Motor olej žral, takže se možná něco spotřebovalo. Vím že benzín se u těchto motorů dostane do oleje pouze přes vstřiky a pokud jsou v pořádku tak pouze při ranním startu. Opravdu se přikláním k variantě přicpaného kanálu a doufám, že se to upraví. Stále to hlídám a pravdou je že jsem z toho zmatenej jak Goro před Tokiem. Díky všem za věnovaný čas a rady a případně dál budu informovat o vývoji. |
| |
| |
|
|