Hanz 397
|
22.02.2014 23:57 -
Re: Jízda s přívěsem
|
|

|
najk napsal(a): člověk vechno nezná, ale jak můe auto korigovat rozhoupání?? technicky vzato jedině tím, e sevře závěs - ehličku, nebo pak snad jedině nějaký senzor, který to zaregistruje a sníí rychlost auta, případně přibrzdí nějaké to kolo???? Nevím jak při prudké změně směru soupravy, ale normálně k rozhoupání dochází a při vyí rychlosti více jak 100km/h. a s ohledem na případnou náhlou nerovnost vozovky...
Jasně,člověk nemůe znát vechno,já jsem to,co jsi uváděl ty,taky neznal . Jak jsem psal-funguje to obdobně,jako kdy se auto dostává do smyku. Ten taky pozná dřív,ne větina"normálních" lidí.
Jo a bere to ze snímačů např. podélného a příčného zrychlení,stáčení a vech ostatních,který jsou relevantní právě i pro stabilizaci. On toti,kdy se houpe přívěs,tak se houpe(i kdy člověk to třeba jetě necítí) i auto. Ty snímače jsou hooodně citlivý. V lexii jsem to jetě nezkoumal,ale v naí diag jde kouknout i na hodnoty z těch snímačů a věř tomu,e je vidět,kdy třeba jen zaklepe prstem na okno... |
| |
| |