vilous
|
07.12.2013 16:14 -
Re: Jízda v C5 III
|
|

|
Tak jsem včera a dnes zail poprvé v tomto autě zimní podmínky. A musím říci, e souhrn drobností typu "houkačka houká, stěrače stírají" je pro pocit z jízdy důleitějí ne výkon motoru.
Včera na D1 boční vítr, e jeho řev přehluil rádio. Auto naprosto pohodička. C5I jsem se taky necítil nebezpečně, ale chtělo to rychlou reakci proti.
Ty stěrače jsou fakt perfektní. Rozbíhavý pohyb nenechává typickou mouhu uprostřed a hlavně ostřikovače se změnily. U minulého jsem měnil trysky a stejně to při různých rychlostech byla duchařina. U nového stačí brknout (nedret) do páčky a nadávkuje se voda i počet kyvů tak, e kdy se to zastaví, tak je fakt celá velká plocha perfektně čistá. Kdy se jede v koloně na pinavém sněhu, tak je to na Nobelovu cenu.
A hlavně to elektrické topení = konec krabky. Měly to u některé c5 II. Nastartoval jsem, dal plný fukar na přední sklo a el do kufru pro smeták. Ne jsem ometl střechu a boky, tak přední okno u prosvítalo ledem a po chvilce i přední boční. Jen jsem opatrně vyhrabal gumu stěračů a trysky ostřikovače, dal smeták do kufru a v autě pohodička a přední okno jen přelíznout stěračem, Super. |
| |
| |