jruze
|
25.10.2013 18:40 -
Re: Nabídky autobazarů v ČR/SR
|
|

|
vilous napsal(a): c5vyskov - OK, chápu co chce říci a souhlas. Ale ceny čehokoli v kapitalismu neurčuje uitná hodnota ale ochota kupujícího. Take i ceny ojetin jsou dány poptávkou po nich.
Ale tvrzení, e kdo má 270 měl by koupit novou nií třídu - no tak to je absolutně subjektivní. Já jsem 1995 dojíděl favorita a lidmi s podobným názorem jako C5vyskov jsem byl tlačen do nové felicie. Kvůli rozrůstání rodiny jsem risknul hódně jetou vectru a bylo to přistání do jiného světa. Od té doby jsem nikdy koupě ojetiny, na kterou novou bych neměl, nelitoval.
Ji jsem tu dávno psal, e nejbohatí člověk je ten, kdo dá čtvrt mega za novou fábii. Kdo jiný ne bohatý člověk si můe dovolit dát takovou sumu za takovou protihodnotu.
Mám takového kolegu v práci, tak jsem ho předminulý týden posadil k sobě a projeli jsme se (a to jen po městě!). Kdy jsem na konci vypnul motor, tak slepě zíral před sebe a nemohl promluvit. No a i proto si to přece kupujeme - převádět se v krásném autě
No a nové auto = klídek? Zásadní omyl. Graf poruchovosti jakékoli techniky má tvar vany a tedy nejvíce kiksů je na počátku. Pokryje to záruka, ale čas a nervy... Navíc tvůrčí invence konstruktérů je nekonečná a vdy tam dají několik zoufalostí. U ojetiny je to ji vychytáno, popsáno na podobných fórech, chytli se třetí výrobci a tedy v principu jde vývoj kiksů zhruba očekávat. Nae tři firemní C5 III 2009 vyjely nové z autoservisu přes ulici k pumpě a ani jedno u nelo nastartovat. Musel se poladit SW.
S tím souhlasím,ale ve 270. je C5 III před velkým servisem a ten je narozdíl od C5 II sakra draí a v mnou uvedeném případě by se měla cena pohybovat tak o 100. níe.(sám jsem trochu uvaoval o jedné - byla kleplá,neopravená,v lepí výbavě,stejně stará a předpokládám nestočená, s mením nájezdem a měla xenony(cena lamp je 70000,-) oprava tak 30000,- bez práce cena byla 120. - to bych pochopil. |
| |
| |