| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Chiptuning |  |
loop1
|
28.07.2013 14:32 -
Chiptuning - benzinovy motor / vase skusenosti
|
|

|
Uvazujem nad malou upravou na mojej C5 II 2.0i 16V, 103 kW, r.2007 s LPG pohonom od zaciatku prevadzky. Posledne 2 auta, ktore som vlastnil som mal nachipovane. Vzdy sa jednalo ale iba o turbodieslove motory, a to konkretne:
Octavia I. 1.9 TDI r.2000, 5 st.manual - povodny vykon 81 kW, po chipovani ked malo 165.000 km vykon 102 kW - mal som ju viac ako 3 roky od chipovania - nadbytocne vobec nedymylo, absolutne bez problemov, maximalna spokojnost, kombinovana spotreba nizsia o cca 0,5 l, ani spojka menena, ked som ju predaval mala viac ako 280.000 km a terajsi majitel uz na nej ma viac ako 300.000 km.
Hyundai Sonata 2.0 CRDi, 103 kW, r. 2006, 6 st.manual - povodny vykon 103 kW, po chipovani vykon 122 kW (chipovane az pri 193.000 km). Predtym som vymenil spojku aj so zotrvacnikom. Takisto len pozitivna zmena. Skvely tah uz od 1650 otacok a citelne zvysenie vykonu.
Teraz som uz viac ako 1/2 roka vlastnikom skvelej C5 II 2.0i, 103 kW s LPG. Zistoval som si informacie konkretne o mojej motorizacii u firmy kde som si vzdy daval robit upravy a su na nu velmi pozitivne referencie / .link. /.
Odpisali mi, ze riadiaca jednotka LPG si berie vstupne informacie z povodnej riadiacky motora - t.j. ze ked sa ta upravi, LPG bude pracovat s novymi udajmi. Zvysenie vykonu podla ich popisu by bolo nasledovne:
Povodny vykon 103 kW (140 PS), krutiaci moment 190 Nm
Po uprave vykon 114 kW (155 PS), krutiaci moment cca 205-207 Nm
Je mi jasne, ze to ani zdaleka nebude az tak citelne. Ked som osobne telefonoval s clovekom, ktory v tej firme vykonava upravy, tak mi povedal, ze ani spotreba neklesa (klesa, ale v podstate je to tak malo, ze je to nemeratelne) a zrychlenie je citelne hlavne na 3,4 prevodovom stupni (t.j. pri obiehani). Proste je iny krutak z par koni navyse (cca 15). Ale pri viac ako 1,5 tonovom aute "kazdy kon" dobry 
Maju niektory z Vas skusenosti s upravou riadiacej jednotky u benzinovych motorov? Ak ano, ake?
PS: Samozrejme predtym ako som vytvoril tuto temu som presiel komplet vlakna a uprave a chituningu motora. Ale informacii ohladne skusenosti s upravou benzinovych motor v C5 som sa toho moc nedozvedel. |
| |
| |