Marianz9
|
24.07.2013 07:20 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
|

|
Mal som ten istý problém s Fap filtrom pevných častíc a tak isto začmudené okolo turba.Mám C5 1.6Hdi
Rieenie:Jednoznačne rozobra Fap filter vybra vloku filtra(či wapkova to je otázne horuca voda neprejde az cez celý filter a uvolní len vrchnú a spodnú čas filtra.Stred ostane upchatý.Wapkoval som a po 10 000Km vam ohlási chybu RISK OF PARTICLE FILTER BLOCKING.Pomohlo a zakúpenie nanočističa(roztoku chemikálie) ktorého po aplikovaní na 24h.Potom prila na rad horúca wapka po vyčistení lo z toho nehorázne vela bordelu.Toito roztok rozpúa uhlík a iný bordel komplet v celom filtri a nie okrajovo ako ked sa len vystrieka filter wapkou.Ete odporúčam vyfuka horný diel Fapu kompresorom je tam akoby sito pred snímačom tlaku,býva tam tie vela bordelu.Nakoniec vyčistit okolo turba a dielce Fapu, zaloit tesnenia a zloit.Pokial vám hodilo chybu RISK OF PARTICLE FILTER BLOCKING tak bez diagnostiky sa nezaobýdete chyba nezmizne sama.Musíte vymaza chybu a resetnú filter pevných častíc.To je moja skúsetos s FAPOM doteraz jazdím bez začmudeného turba a chyba sa neobjavila, najazdil som od tohoto procesu u zhruba 32 000km.Polem aj foto alebo návod . |
| |
| |