TomasT
|
09.06.2013 15:53 -
Re: Brzdové kotouče
|
|

|
jumep napsal(a): tak ze to je lepene je normalne a kladivo + spray na povolovanie pomoze vzdy, treba vediet kde nastriekat a kde uderit, dam ich dole aj bez poskodenia, aj ked teda je to dobra makacka
a tie torxy co drzia samotne kotuce povolujem tak ze mam narazak a len ho rukou otacam a trieskam don kladivom az kym sa nepodari osrobovat, inak som vzdy strhol na nom hrany a potom vrtal
No já jsem se u toho kotouče u bál o loisko, kdybych do toho třískal víc - u takhle jsem kladivem olámal obvod kotouče. Rozříznutí krásně pomohlo (stejně el rovnou do odpadu), jen se musel dávat pozor abych nevzal i náboj. Sprej jsem samozřejmě měl a pouíval.
Na ty velké lepené rouby zezadu jsem měl torx kvalitní (jiný bych asi zničil), na rozdíl od noname čínské gola sady - podařilo se mi na ní ohnout tu pevnou páku
Malé torxy co drí kotouč ly samy - ty jsem povolil lehkým trhnutím i bez zabrděného kotouče. Dal jsem tam pak originální rouby zpátky, vypadaly lépe ne ty na kříový roubovák, co byly u nových kotoučů.
No, zas jednou hotová práce, kterou u na tomhle autě podruhé dělat nebudu.
Víc jsem se vyzuřil ve čtvrtek na manelčině C3, kdy mě při výměně spodního čepu vyskočila poloosa a auto udělalo louičku |
| |
| |