Tony_Z
|
04.06.2013 09:47 -
Re: dusík v pneumatikách
|
|

|
63zdenda napsal(a): Kdy jsme to zkouely v práci,shodou okolností jeden spolupracovníků měl té nokiany,já měl dusík,on vzduch,bylo to v létě na přímém slunci,opravdu je měl teplejí na pohmat,teplotu jsme neměřily,kdybych to nezail na vlastní kůi,nepolemizuji,rád se nechám poučit,proto sem se zaregistroval do klubu,abych se něco naučil a kdy něco vím,rád poradim,nejsem typ,který se rád hádá,to se raději něco přiučim
Nekoukej na jednotlivé části, ale na věc jako celek. Měl teplejí gumu?
Moná vysvětlení:
1. Na jeho gumu svítilo suníčku o chvilku déle ne na tvou. 
2. Měl jsi gumu zamazanou (on ji měl černějí) - ta tvá nevstřebávala tolik sluneční energie.
3. Na jednu gumy jsi přitlačil ruku méně, na druhou více. 
Čím to rozhodně nebylo:
Pokud tu je dusík vychvalován do nebes s tím, e má nií tepelnou vodivost, tak také hůře odvádí teplo k druhé straně gumy ve stínu a disku (který díky jeho stříbrné barvě pohlcuje na sluníčku mnohem méně energie ne guma) - > potom by díky této nií tepelné vodivosti musela být právě tvoje guma teplejí ne jeho.
Take prosím příli nevěřit marketingu a věřit fyzice, chemii a zdravému rozumu. A vneposlední řadě nehledat souvislost mezi nesouviseícími jevy - neplést jabka s hrukama. 
Jinak jetě jedna věc... "Na otázku, zkusil jsi jezdit na dusíku?" se hodí odpověď: "A zkudil jsi jezdit na vzduchu?" Já zkusil jednou 79% dusíku + příměsi (vzduch), podruhé cca 98% dusíku + příměsi (z lahve) a nepoznal jsem ádnej rozdíl. Ale jako placebo efekt, e autu dávám to nejlepí, to bylo dobrý. 
Vyuití určitě má, ale zřejmě to nebude v pneu pro nae houpavé jedění. |
| |
| |