kleki
|
13.05.2013 16:53 -
Re: automatická převodovka - sekání při zahřátí
|
|

|
Chcel by som poprosi o nejaké rady poprípade pomoc pri rieení môjho problému. Vlani som si kúpil jazdený Citroen C5(r.v.05/2006) 2.0HDI 100kW so 6 stupňovým automatom (mal by by Aisin Warner TF 80 SC)
S autom som zatiaž najazdil okolo 7-8000km a u od začiatku ako mám auto sa mi občas stáva e pri preraďovaní z 2 na 3 prevodovka akoby dvojku vyradila , vybehnú otáčky motora vyie a za 1-2 sekundy potom zaradí trojku pričom samozrejme ten automat kopne. Toto sa stáva výlučne pri vyej záai keď je plynový pedál stlačený tak 45% a viac a stáva sa to výlučne len pri preraďovaní medzi 2a3. Keď sa napríklad na kriovatke rozbehnem s citom a postupne preradí bez klbnutia a do trojky potom u ostatné stupne nerobia problémy , môem na pedál liapnu viac a prevodovka radí bezchybne bez kopania. Snaím sa jazdi tak aby to nekopalo ale občas neodhadnem silu stlačenia plynu a potom to kopne medzi 2a3. Cez diagnostiku som prezeral či náhodou nebude zapísaná závada automatickej prevodovky , ale vetko je bez chýb. Olej v automate som menil (čiastočná výmena cca 3l) podža odporúčaní som tam dal Mobil ATF3309. Starý olej čo som vypustil bol čistý a bez zápachu spáleniny a podža počítadla najazdených km cez diagnostiku bol menený pribline pred 12000km (predchádzajúci majitež). Hladinu som skontroloval pri zohriatí oleja na 60 stupňov a pri natartovanom motore na vožnobeh v polohe P. Predtým som prebehol vetky polohy voliča. S autom sa dá bez problémov jazdi a dá sa to nauči sa plynule rozbieha po 3 prevodový stupeň aby to nekopalo , ale to nie je rieenie. Ete jeden poznatok , pri pouití sekvenčného radenia to radí lepie a určite to menej kope pretoe keď preraďujem , tak mierne povolím plyn ako pri manuáli a ete jedna vec , častejie to robí po zahriatí. Keď je olej chladný , tak to neurobí a po takých 5-10km .
Naiel som na fóre príspevky v ktorých sa píe , e AM6-tky do 2006 roku mali problémy s hydroblokmi ale nevie náhodou niekto ako sa prejavovali tie závady s hydroblokmi ?
Je mi viacmenej jasné , e je potrebná oprava prevodovky , ale či postačí len výmena hydrobloku čo by bolo moné asi aj bez demontáe prevodovky z auta , alebo je potrebná aj výmena lamiel a ostatných dielov. |
| |
| |