Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Auto jeté nebo nové, výhody, nevýhody
c5vyskov
19.03.2013 13:18 - Re: Auto jeté nebo nové, výhody, nevýhody
Za?iato?n?k
Darja napsal(a):
od roku 2007 mě C5 stála přesně "Celkové provozní náklady: 176830.00"... bez PHM samosebou... s pořizovací cenou jsem skoro na půl milionu... za to už by bylo nový auto... ale zase né nová C5

No tehdy by za to nová C5 nebyla... Dnes právě pomalu jo. Nový auta šly s cenou hrozně dolů a ceny ojetin jsou podle mě stejný jako za časů, kdy C5 byla za 800.

jumep: Srovnával jsem právě srovnatelné: novou C5 za 610 vs. jetou za 230+50 opravy. U těch jiných aut by to vyšlo podobně, třeba P508:
nový za 480t Kč / zvládne 200tis. km = 2,40Kč/km
ojetý jak říkᚠ160t Kč+50tKč opravy / měl bych ho poloviční dobu, 100t km = 2,10Kč/km

A FAP jsem myslel, že bych řešil výměnou, a je to fakt bez starostí. I když třeba po proplachu dá 80t pak ještě 50t...ne každýmu se s tím chce otravovat. Prostě novej mᚠna 200t a neřešíš ho. Tobě to třeba nevadí, ale podívej se na to z pohledu běžnýho uživatele.
I s tou dvouhmotou a podobnýma věcma, jo, někomu může vydržet 300t, ale to jsou vyjímky. Myslím že většina členů tady ho měnila kolem 200t.
Všechno musíme uvažovat jako průměrnej stav. Že to ojetý je z 5% bouraný, z 3% kradený, z 90% má po smrti dvouhmotu, vstřiky, z 80% fap, z 50% turbo, 30% brzdy. Když si to představíš takhle, tak koupit ojetinu za současný ceny je šílenost.

vilous: Tak pro někoho je třeba fábie sedan srdcovka, no Podobný kaufy si taky nedovedu vysvětlit, tehdy tam ještě dávali HTP... Na druhou stranu takovej člověk měl NOVÉ malé auto, což pro něho bylo lepší než PROVOZUSCHOPNÉ auto vyšší střední. Taky si vem, že jsou různé skupiny lidí. První jako jumep, co se vyznají, opraví si to sami, ví jak se pohybují ceny. Druhá jako my ostatní na fóru, bavíme se o tom, něco menšího sami opravíme. A třetí, největší skupina, ti prostě nemají tušení jak to auto funguje, co je špatně, a jsou odkázaní čistě na servisy. A pro takovýho člověka je ta nová fábka určitě lepší než jetý báwo.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator