c5vyskov
|
18.03.2013 17:01 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|
|
Mikra: Myslel jsem tím e v bazarech je jich víc...
Já pořád tak nějak předpokládám, e auta se nekupují na rok nebo jen na vyjetí z autosalonu. Take pokles ceny během téhle doby majitele nemusí zajímat. Pro mě třeba je důleitá ztráta ceny za 5, 10 let a 100/200tisíc km.
Kdy vezmu novou C5 za 500tis Kč, najedu 200tis (to by mohla vydret bez zásadních oprav), pak ji nechám serotovat (a neřeíme, jakou pak má hodnotu, tak beru prostě nula), tak vyje 2,50Kč/1km. A najedu to v klidu bez starostí. Vím čím si auto prolo, jak jsem s ním zacházel, jak se auto chovalo jako nový-jestli se něco nechová zvlátně...
Kdy koupím 5 letou C5 se 150tis. km (míň km nevěřím) za 200tisíc Kč, nechám si ji 5 let, najedu 100tisíc km. Za opravy dám: 20 vstřiky + 15 fap + 15 setrvačník + ...=minimálně 50 tisíc. Po těch 5 letech bude k serotování, jak v prvním příkladě. Take celkové investice 250tisícKč/100tisíc km = 2,50Kč/1km, ale věčně nějaká oprava, nevím kdy se rozpadne třba altík apod. Navíc riziko stočenky, bouračky, můe být kradená. Jasně, vechno jde prověřit, ale stojí to čas a peníze. A proč tohle absolvovat, kdy nový auto vyjde na stejný peníze a máte tam jistotu? |
| |
| |