Janina
|
14.03.2013 13:59 -
Re: Automatická převodovka AL4 - nouzový reim
|
|

|
Pokusím se popsat problém s automatickou převodovkou AL4 (i v C5), který mě potkal u Xsary Break 2,0 HDi, kterou jsem koupil u Hondy K.Vary (vzali ho na protiúčet). Auto mělo před koupí problém s aut.převodovkou, padala do nouzového reimu, Citroen Minimo K.Vary (u zkrachoval) vyřeil údajně závadu tím, e vyměnil olej v převodovce a poté ji znova naprogramoval. Mě převodovka začala časem opět padat za studena do nouzového reimu, vyjímečně lehce proklouzla 4.rychlost, po ohřátí fungovala bezvadně. Honda proto odvezla auto opět do Citroenu Minimo, kde se rozhodli vyměnit dva elektroventily. Auto se poté u nerozjelo vůbec. Honda proto odvezla auto k sobě a pustila se do převodovky sama. Rozebrali jí včetně hydrobloku, vyčistily, vyměnili těsnění, lamely (některé byly opotřebovanějí), gufera a olej a převodovku sloily. Jeliko čistily i manuální ventil na regulaci tlaku a nastavili ho dle odhadu, padala převodovka do nouzáku na vysoký tlak, proto tlak manuálním ventilem jetě trochu sníily a převodovka pracovala od té doby bez chyby, jen neřadila zcela plynule. Na doporučení jsem proto zajel do nového servisu Citroen, aby připojili auto na diagnostiku a seřídili tlak. Oznámili mi, e je v převodovce stále vyí tlak, co můe být vadné tlakové čidlo (výměna cca.7tis.) nebo vadný hydroblok (výměna cca 33tis.), ádný manuální ventil na regulaci tlaku v převodovce prý není. Honda proto kontaktovala sama Citroen, aby zjistila jaký tlak má v AL4 být a já jsem z této diskuze (díky uivateli bobe) stáhnul radi přesné hodnoty. Podle starého elektroventilu vyrobili mezikus mezi hydroblok a elektroventil s měřícím místem tlaku v převodovce a nastavili manuální ventil na správný tlak. Převodovka řadí od té doby hladce a zatím bez problémů. Doufám, e moje zkuenost pomůe řeit problémy i jiným uivatelům. S Hondou jsem se domluvil na velmi solidní ceně celé akce(díly). |
| |
| |