akruh
|
05.03.2013 13:11 -
Re: Automatická převodovka AL4 - nouzový reim
|
|

|
Váení děkuji za rady které zde uvádíte. Mám dotaz na ty solenoidy tlaku oleje:
1) od kdy do kdy se pouívaly luté a od kdy černé.
Popíu mů problém. Na podzim jak se ochladilo mi začala převodovka po ujetí cca 2 Km v táhlém kopci vyhazovat chybu. Stačilo zastavit a vypnout a zapnout zapalování a jelo se dál. Po vychladnutí převodovky se zas ve opakovalo.
Po přečtení vaich příspěvků zde jsem v dílně vylovyl druhý hydroblok, vyčistil a vyměnil. Tak a ted problém. Na bloku v převodovce jsou 2ks luté ventily a na bloku který jsem tam dal jsou vechny černé (samozřejmě nový olej)??
Teď se to chová tak, NĚKDY ne vdy. Připadá mi e z 1na2 stupeň řadí s delím prokluzem (ve vyích otáčkách), ale co je nejhorí tak při podřazení (dlouhá zatáčka do kopce) z 3na2 se dostane do nějakého divného stavu kdy:
1) motor vyletí do otáček
2) není tam ádná rychlost - a se vůz zastaví
3) po zastavení musím vypnout motor, nastartovat zařadit 1 a pokud cítím e je tam rychlost můu jet ale pak musím dát 2 a potom P.
4) pokud po nastarování a zařazení 1 necítím tah musím ve udělat znovu (v Praze na křiovatce horor)
5) není tam ádná chyba, ani uloená přechodná - v Renaultu ani nevědí jak by se aktualizoval soft
Máte nějaký nápad?? Jetě dodám e jsem se k Vám do fora vnutil jen z důvodu e na Renault foru vichni dávaj převodovku do servisu a pak nadávaj e to nechodí.
Mám Renault Laguna I r.v. 1998 ve výbavě iniTiale Paris (nejvyí výbava) včetně funkční navigace a jiných vychytávek.
Děkuji za jakoukoliv radu Jirka |
| |
| |