Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: LPG a C5
Hoba
30.01.2013 19:19 - Re: LPG a C5
99
Taky se jdu pochlubit s LPG. Mám 1.8 benzín rv.2002, auto dovežené z holandska s LPG AG. Auto mám krátce, ujel jsem s ním cca 1000km a je čerstvě po kompletní prohlídce a servisu (oleje + filtry a pár drobností; rozvody nebylo třeba, byly podle prohlídky nové).

Dnes cestou do práce po cca 30km v motoru zabublalo jak v dieselové lokomotivě a přestal kompletně táhnout a ucítil jsem jako když se pálí plast. Nevšiml jsem si žádných varovných hlášek na palubním počítači. Zastavil jsem, vypnul motor a nechal tak 10 minut odstát s otevřenou kapotou. Pak jsem motor zkusil nastartovat, šlapal zas normálně a bez problémů jsem odjel,nic už nesmrdělo. Auto jsem ale radší přepnul na benzín. Předtím něž to chcíplo jsem jel celkem ostře, těsně předtím 2x pod plným plynem do kopce k omezovači předjížděl, takže ten smrad mohl být z rozpáleného plastu kolem motoru, ne že by něco hořelo.

Něco podobného už jsem řešil u Laguny, občas se za jízdy rozblikala kontrolka ESP a motor se přepnul do nouzového režimu. Po vypnutí a zapnutí motoru zas OK. Podle rady v renault fóru jsem vyčistil konektory na kabelu mezi plynovým pedálem a škrtící klapkou a auto jezdí v pořádku.

Tušíte co by to teď mohlo být, jestli zase nějaká prkotina s kabelem, nebo nějaká vážnější závada? Dík.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT:

Ujel jsem dalších 70 km. Vypadá to, že auto vynechává a škube při jízdě na benzín. Pokud přepnu na plyn, jede OK. Předtím to chcíplo asi proto, že pod plným zatížením se to samo přepne na benzín. Zatím mě napadlo následující:

1) Špatný benzín - je tam ještě čtvrtka nádrže se kterou jsem auto koupil. Bůhví jak je tam dlouho. Vyjedu to a natočím čerstvý.

2) Když to nepomůže tak bych to tipnul na něco ucpaného, případně palivovou pumpu. Co vy na to?

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator