| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: ESP v praxi |  |
Zbyňa
|
28.01.2013 15:50 -
Re: EPS a vliv jeho korekce na nestandartní stavy
|
|

|
Vidím to jak to říká, v práci rozváím autem bez ESP,a často po silničkách, který zmiňuje (nesolený, nesypaný, nikde nikdo).. tak si člověk zkouí, co to udělá, kdyby, přece jen nějak se to člověk zvládat naučit musí, a i bez toho ESP musí být blázen, abys to tak hrozně utrhl, e u to nesrovná (můj názor). Kdy jsem pak na parkoviti zkouel něco podobného s c5, tak bez ance, nuda.. pokud jak říká člověk není uplnej blázen a nepřeene to víc ne moc, tak to ESP zachrání opravdu hodně. V malé rychlosti se dá vyzkouet na zasneenym parkoviti i v c5 průjezd zatáčkou s a bez ESP a rozdíl je opravdu markantní.
Nedávno jsem si to takté vyzkouel v praxi, kdy mi v úzké ulici nedal jeden dobrák přednost zprava (vlastně ani moc nemohl, protoe mě neviděl,v křiovatce stála dodávka). Ulice opět neposypaná, neposolená, jen led. I přes to, e jsem jel něco přes 30, v první chvíli jsem automaticky hňápl na brzdu, okamitě ABS, ale bylo víc ne jasný, e to nedobrzdim, tak místo brzdy lehoučko plyn, a myku (natěstí jsem se vlez) a v tu chvíli zacvakalo ESP a trochu mi s tím pomohlo. Vechno v malé rychlosti a i tak jsem to chvíli rozdejchával. Take díky bohu za něj, ale spolíhat na to taky není ideál |
| |
| |