jardas
|
05.11.2012 22:43 -
Re: Omylem natankovaný benzín místo nafty
|
|

|
vydraX napsal(a): Dobrý den,
tak jsem dnes omylem natankoval benzín místo nafty. Jel jsem na Benzinu pro Diesel VERVA, ale hrábl jsem na vedlejí stojan VERVA 100, absolutně sjem netuil, e mají i benzin VERVA a tak jsem tam napral 21l. Nastartoval jsem, popojel jsem cca 500-1000m a auto chcíplo s tím, e mi nahlásilo antipolution fault, před chcípnutím to začalo cukat, jakoby dola nafta... Kdy jsem to pak zkusil jetě nastartovat, tak motor běel normálně, ale jakmile jsem přidal plyn, tak to hrozně cukalo (motor)... Bohuel jsem zjistil, to e místo nafgty, jsem dal benzín, a kdy jsem odjel a nastala tato situace... co ted? U jsem to nestartoval a odtáhl jsem mimo vozovku. Neřeil sjte u někdo to samé?
Zajímavý, zrovna tu mám na dílně podobnej případ a zase ta VERVA100... pani natankovala 45 litrů do plný nádre (take tam bylo minimálně 15 litrů nafty, no není to moc zrovna), ujela 20km, s tím e to dvakrát chcíplo a antipo chybou... No hodil jsem tam přívod nafty z kanystru bez filtru, trochu zapumpoval, chvíli se mu nechtělo, ale pak to statečně chytlo a běí krásně, ádnej divnej hluk a tak... take zítra ráno mě čeká jetě vycucnout nádr + vedení, novej filtr, nějaký to aditivum a dovézt odněkud 60l nafty.
By mě zajímalo jak se k tomu postavěj vstřiky časem, dneska to vypadalo oká, po deseti mininutách na volnoběh se to nechalo ochotně vytočit k 3000 ot/min
mimochodem, taky je to 1,6 HDi |
| |
| |