| | |
21.04.2011 15:18 -
Omylem natankovaný benzín místo nafty
|
2385473
|
|
vydraX
|
|
|
Dobrý den,
tak jsem dnes omylem natankoval benzín místo nafty. Jel jsem na Benzinu pro Diesel VERVA, ale hrábl jsem na vedlejí stojan VERVA 100, absolutně sjem netuil, e mají i benzin VERVA a tak jsem tam napral 21l. Nastartoval jsem, popojel jsem cca 500-1000m a auto chcíplo s tím, e mi nahlásilo antipolution fault, před chcípnutím to začalo cukat, jakoby dola nafta... Kdy jsem to pak zkusil jetě nastartovat, tak motor běel normálně, ale jakmile jsem přidal plyn, tak to hrozně cukalo (motor)... Bohuel jsem zjistil, to e místo nafgty, jsem dal benzín, a kdy jsem odjel a nastala tato situace... co ted? U jsem to nestartoval a odtáhl jsem mimo vozovku. Neřeil sjte u někdo to samé?
Dobrý den,
tak jsem dnes omylem natankoval benzín místo nafty. Jel jsem na Benzinu pro Diesel VERVA, ale hrábl jsem na vedlejí stojan VERVA 100, absolutně sjem netuil, e mají i benzin VERVA a tak jsem tam napral 21l. Nastartoval jsem, popojel jsem cca 500-1000m a auto chcíplo s tím, e mi nahlásilo antipolution fault, před chcípnutím to začalo cukat, jakoby dola nafta... Kdy jsem to pak zkusil jetě nastartovat, tak motor běel normálně, ale jakmile jsem přidal plyn, tak to hrozně cukalo (motor)... Bohuel jsem zjistil, to e místo nafgty, jsem dal benzín, a kdy jsem odjel a nastala tato situace... co ted? U jsem to nestartoval a odtáhl jsem mimo vozovku. Neřeil sjte u někdo to samé?
|
|
21.04.2011 16:18 -
Re: Omylem natankovaný benzín místo nafty
|
2385479
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Tak sice sem tohle jetě neřeil ale napadá mě jediné a to vycucnout nádr a nalejt naftu a pro dobrej pocit bych přidal koňskou dávku VIFu. A jestli u se něco neposralo tak po chvíli kuckání by to mělo jezdit Mimochodem tankuju jedině u Benziny a tu pistoli s Vervou 100 u sem taky jednou drel v ruce ale včas vrátil.Maj to fakt debilně značený se splete ani neví jak
Tak sice sem tohle jetě neřeil ale napadá mě jediné a to vycucnout nádr a nalejt naftu :-)))) a pro dobrej pocit bych přidal koňskou dávku VIFu. A jestli u se něco neposralo tak po chvíli kuckání by to mělo jezdit :nevim Mimochodem tankuju jedině u Benziny a tu pistoli s Vervou 100 u sem taky jednou drel v ruce ale včas vrátil.Maj to fakt debilně značený se splete ani neví jak
|
|
21.04.2011 16:23 -
|
2385480
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
cauko!Stáva sa aj profíkom!Vytankovat,vymenit palivový filter,dostat benzín zo sústavy a modlit sa aby len sústava bola vyčistená a neodily trysky!Kamarát to takto mal v pohode,jemu pekná pumpárka natankovala shell v-power!
cauko!Stáva sa aj profíkom!Vytankovat,vymenit palivový filter,dostat benzín zo sústavy a modlit sa aby len sústava bola vyčistená a neodily trysky!Kamarát to takto mal v pohode,jemu pekná pumpárka natankovala shell v-power!
|
|
21.04.2011 20:14 -
|
2385489
|
|
jumep
|
|
|
normalne vypustit nadrz, vyhodit palivak / vypustit, natankovat naftu, zapnut asi 10x kluc a cakat zakazdym kym prestane ist cerpadlo a potom nastartovat a nechat bezat na volnobeh 5 min
normalne vypustit nadrz, vyhodit palivak / vypustit, natankovat naftu, zapnut asi 10x kluc a cakat zakazdym kym prestane ist cerpadlo a potom nastartovat a nechat bezat na volnobeh 5 min
|
|
09.03.2012 15:19 -
|
2457315
|
|
tír
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Hoj, dnes se eně podařilo natankovat 61 litru benzinu místo nafty, tak asi víte kolik tam bylo nafty . Dojela s tím z Olomouce do Prostějova (asi 20 km) a v Prostějově to začalo prý nějak divně cukat... normalně s tím dojela a do garae a pak se podivala do účtenky a zjistila co udělala. U mám domluveny servis na vyputění benzinu atd... tak pak dám vědět jak to dopadlo.
Hoj, dnes se eně podařilo natankovat 61 litru benzinu místo nafty, tak asi víte kolik tam bylo nafty :-)). Dojela s tím z Olomouce do Prostějova (asi 20 km) a v Prostějově to začalo prý nějak divně cukat... normalně s tím dojela a do garae a pak se podivala do účtenky a zjistila co udělala. U mám domluveny servis na vyputění benzinu atd... tak pak dám vědět jak to dopadlo.
|
|
09.03.2012 16:06 -
|
2457336
|
|
flyteSVK
|
|
|
A potom ze 1,6HDI su nepodarene motory Ved to zozerie vsetko
No ale vazne, 20 km je fakt dost, celkom ma zaujima ako ten motor nakoniec dopadne.
Pred tyzdnom som v Rakusku videl chlapika ako do stoji na pumpe nad jeho novou Q7 3.0TDI a do telefonu reve BENZIIIIIN
A potom ze 1,6HDI su nepodarene motory :D Ved to zozerie vsetko :D
No ale vazne, 20 km je fakt dost, celkom ma zaujima ako ten motor nakoniec dopadne.
Pred tyzdnom som v Rakusku videl chlapika ako do stoji na pumpe nad jeho novou Q7 3.0TDI a do telefonu reve BENZIIIIIN :nevim
|
|
09.03.2012 22:19 -
|
2457467
|
|
DrMarvin
|
|
|
Jo jo to se stava...mne se to ale stalo u stary 405 GRT turbo...a mel jsem tam 10l benalu na 70l nadrz....akorat jsem nalil 30l nafty....vylil pumpu s filtrem a chvilku pumpoval a pak tocil a po chvilce bezelo jako hodinky...ale od dob 405 se asi hodne zmenilo co?
Jo jo to se stava...mne se to ale stalo u stary 405 GRT turbo...a mel jsem tam 10l benalu na 70l nadrz....akorat jsem nalil 30l nafty....vylil pumpu s filtrem a chvilku pumpoval a pak tocil a po chvilce bezelo jako hodinky...ale od dob 405 se asi hodne zmenilo co?:D
|
|
09.03.2012 22:41 -
|
2457472
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 374 |
|
|
by mě zajmalo CR čerpadlo no..
by mě zajmalo CR čerpadlo no.. :-(
|
|
10.03.2012 06:57 -
|
2457494
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Já bych přeel na olej z friáku, horí ne čistý benzín u to pro diesel nemůe být
Já bych přeel na olej z friáku, horí ne čistý benzín u to pro diesel nemůe být :-)
|
|
10.03.2012 07:23 -
|
2457496
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
občas se to stane u nás na firmě e někdo do dehtovozu naleje benzín, a do loňského roku to i přesto bylo reativně v pohodě protoe takto postiené auto nikdo nenastartoval. Důvod byl ten e jsem na CCS kartě měl povolenou platbu jen na naftu take človíček natankoval benzín a pumpařka dotyčného skasírovala cash a dotyčný u věděl e je průser. To fungovalo do loňského podzimu kdy nám jednoho člověka přeřadili a dali mu nový dehtovůz s CCS kartičkou kde nebylo přesně specifikované palivo a on jako druhou tankovanou nádr nabral benál jel na to tak dlouho dokud se auto nezastavilo. Výsledek je ten e to 1.6 TDI ve Fabii sice přeil ale ere o 1-2 litry ne ná identický stejně starý sourozenec. Take určitě mu to neprospělo.
občas se to stane u nás na firmě e někdo do dehtovozu naleje benzín, a do loňského roku to i přesto bylo reativně v pohodě protoe takto postiené auto nikdo nenastartoval. Důvod byl ten e jsem na CCS kartě měl povolenou platbu jen na naftu take človíček natankoval benzín a pumpařka dotyčného skasírovala cash a dotyčný u věděl e je průser. To fungovalo do loňského podzimu kdy nám jednoho člověka přeřadili a dali mu nový dehtovůz s CCS kartičkou kde nebylo přesně specifikované palivo a on jako druhou tankovanou nádr nabral benál jel na to tak dlouho dokud se auto nezastavilo. Výsledek je ten e to 1.6 TDI ve Fabii sice přeil ale ere o 1-2 litry ne ná identický stejně starý sourozenec. Take určitě mu to neprospělo.:nevim
|
|
10.03.2012 17:35 -
|
2457628
|
|
tír
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Tak je to hotovo. A jdu udělat autu nějakou tu cenu za statečnost . Ve je OK.
Mechanik kompletně ve vyčistil od benzinu a jetě jsem si nechal u něj vyměnit olej a vechny filtry.
Za práci, 10 litru nafty a VIF, chtěl 3200,- Take zase nic straného.
Tak je to hotovo. A jdu udělat autu nějakou tu cenu za statečnost :-d. Ve je OK.
Mechanik kompletně ve vyčistil od benzinu a jetě jsem si nechal u něj vyměnit olej a vechny filtry.
Za práci, 10 litru nafty a VIF, chtěl 3200,- Take zase nic straného. :-)
|
|
05.11.2012 22:43 -
|
2518291
|
|
jardas
|
|
|
vydraX napsal(a): Dobrý den,
Zajímavý, zrovna tu mám na dílně podobnej případ a zase ta VERVA100... pani natankovala 45 litrů do plný nádre (take tam bylo minimálně 15 litrů nafty, no není to moc zrovna), ujela 20km, s tím e to dvakrát chcíplo a antipo chybou... No hodil jsem tam přívod nafty z kanystru bez filtru, trochu zapumpoval, chvíli se mu nechtělo, ale pak to statečně chytlo a běí krásně, ádnej divnej hluk a tak... take zítra ráno mě čeká jetě vycucnout nádr + vedení, novej filtr, nějaký to aditivum a dovézt odněkud 60l nafty.
By mě zajímalo jak se k tomu postavěj vstřiky časem, dneska to vypadalo oká, po deseti mininutách na volnoběh se to nechalo ochotně vytočit k 3000 ot/min
mimochodem, taky je to 1,6 HDi
Zajímavý, zrovna tu mám na dílně podobnej případ a zase ta VERVA100... pani natankovala 45 litrů do plný nádre (take tam bylo minimálně 15 litrů nafty, no není to moc zrovna), ujela 20km, s tím e to dvakrát chcíplo a antipo chybou... No hodil jsem tam přívod nafty z kanystru bez filtru, trochu zapumpoval, chvíli se mu nechtělo, ale pak to statečně chytlo a běí krásně, ádnej divnej hluk a tak... take zítra ráno mě čeká jetě vycucnout nádr + vedení, novej filtr, nějaký to aditivum a dovézt odněkud 60l nafty.
By mě zajímalo jak se k tomu postavěj vstřiky časem, dneska to vypadalo oká, po deseti mininutách na volnoběh se to nechalo ochotně vytočit k 3000 ot/min
mimochodem, taky je to 1,6 HDi
|
|
14.10.2015 16:54 -
|
2874317
|
|
bprusa
|
Město: evětín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Tak dneska ena také natankovala cca 25 litrů benzínu do 10 litrů nafty. Dojela domů 10 km, já ani jsem tuil benzín, tak jsem to jel projet a kubalo to. Doma jsem to odstavil, e s tím pojedu do servisu, ale u jsem nenastartoval, ale musel jsem to tam odtáhnout. Naděje umírá poslední, tak doufám, e po vech těch správnejch procedurách bude ve OK. Dám vědět.
Tak dneska ena také natankovala cca 25 litrů benzínu do 10 litrů nafty. Dojela domů 10 km, já ani jsem tuil benzín, tak jsem to jel projet a kubalo to. Doma jsem to odstavil, e s tím pojedu do servisu, ale u jsem nenastartoval, ale musel jsem to tam odtáhnout. Naděje umírá poslední, tak doufám, e po vech těch správnejch procedurách bude ve OK:-o. Dám vědět.
|
|
14.10.2015 22:46 -
|
2874371
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Naděje umírá poslední, ale vysokotlakému čerpadlu ani vstřikům to určitě neprospělo, ten poměr je podle mě na zadření dostačující.
Naděje umírá poslední, ale vysokotlakému čerpadlu ani vstřikům to určitě neprospělo, ten poměr je podle mě na zadření dostačující.
|
|
14.10.2015 22:54 -
|
2874373
|
|
jruze
|
|
|
No moná to mohli přeít,ale asi (pokud ano) bych to nakrmil olejem(do nafty - tak 1L na nádr) Jinak si myslím také e si jim asi pomohl do věčných lovi.Jestli jsi to zkouel natočit studené tak to se nediv e to nechytlo. Mám tu takového ,,paliva" asi 600L
No moná to mohli přeít,ale asi (pokud ano) bych to nakrmil olejem(do nafty - tak 1L na nádr) Jinak si myslím také e si jim asi pomohl do věčných lovi.Jestli jsi to zkouel natočit studené tak to se nediv e to nechytlo. Mám tu takového ,,paliva" asi 600L
|
|
15.10.2015 21:44 -
|
2874634
|
|
bprusa
|
Město: evětín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Auto je zatím v pohodě. Pokouel jsem se to natočit, teplé, hned, jak jsem přijel, ale určitě tou dalí projíďkou jsem tomu moc nepomohl. Stálo to 1.900,- peněz i s 20 litry nafty........tak naděje zatím neumřela a doufám, e ena s tím bude jezdit dál v pohodě
.....dotankoval jsem plnou a zalil aditivem
Auto je zatím v pohodě. Pokouel jsem se to natočit, teplé, hned, jak jsem přijel, ale určitě tou dalí projíďkou jsem tomu moc nepomohl. Stálo to 1.900,- peněz i s 20 litry nafty........tak naděje zatím neumřela a doufám, e ena s tím bude jezdit dál v pohodě:-))))
.....dotankoval jsem plnou a zalil aditivem
|
|
| |
|
|