| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: LPG a C5 |  |
Vladimír
|
24.10.2012 00:27 -
Re: LPG a C5
|
|

|
Nějak se nemůu vyznat v datování příspěvků a kde se ten příspěvek objeví. Před nedávnem jsem zde líčil své strané zkuenosti s LPG v C5. Pro přehlednost opakuji, nebo by se ta posloupnost v posloupnosti příspěvků ztratila (Stálé hláky Antipollution fault, poté Catalyc convertet fault, pak to běí jen cukavě na 5 válců, pak u to úplně přestalo jezdit na plyn):
Nejnovějí vývoj: Tak jsem zase byl v HL propanu, objednán na 8 hodinu, v 8.05 přijel mně u od vidění známý mechanik, bez pozdravu zamračeně otevřel zamčené dveře a opět zamkl, mezitím se venku shromádili dalí 3 lidi poníeně čekající, přemýlející, zda nemají třeba zavřeno. Po asi 10 minutách beze slova odemkl. S pocitem provinění a vlastní nedostatečnosti jsem si tedy dovolil vstoupit. Na moje vysvětlování, co chci,mne trpělivě, ale s jasným nadhledem a dominancí vyslechl, pak si vzal beze slova klíčky a mručivě akceptoval, e si tedy pro auto přijedu odpoledne. Tak jsem si opravdu přijel odpoledne - a ve jsem mu odpustil. Řekl, e mi závadu způsobil patný plyn, e ucpal jeden z vstřikovačů. Oni ho vyčistili - a nechtěli ani floka !! e jsem tam byl přednedávnem a e je to v rámci záruky !
Opakuji, co s tím autem pořád bylo:
Asi před rokem a půl mi ten plyn montovala firma Automania (v Praze v Maleicích), tam jsem přestal s těmi závadami chodit, přestoe to vlastně je v záruce. Oni naprosto nevěděli, co s tím. A vdy jsem jim to musel znovu a znovu opakovat a vysvětlovat, co to dělá. Podrobně a vyčerpávajícím způsobem jsem to popsal v mailu, který jsem jim posílal, a vytitěné navíc předával mechanikovi, ale vdy se mne znovu ptali. Postupem času u mi dávali zřetelně najevo, e jsem zřejmě notorický stěovatel. Tak jsem začal chodit do celkem vemi doporučovaného HL propanu, taky v Praze. Ti mi připadají celkem kompetentní, ale ani oni to nejsou schopni trvale uspokojivě vyřeit. Měnili mi u svíčky, předělávali nějaká ta vstřikovátka či co to tam je, měnili lambda sondy. A taky nejsou nijak moc přívětiví. e by ti dali pocítit, e jsi vítaný zákazník, tak to tedy ani náhodou, i kdy objektivně musím říci, e je to jetě jaktak v mezích slunosti. Po výměně lambda sond to několik měsíců fungovalo dobře. Teď to opět hlásí antipollution fault a catalyc converter fault, začne to jít na 5 válců a nakonec samo přepne na benzín. Auto pak musím restartovat jako počítač, pak zase jede na 6 válců, samozřejmě jen na benzín. Nyní u tam svítí antipollution fault trvale, i s benzínem, ale na jízdě se to (při benzínu) neprojevuje. Jinak auto je V6, z roku 2002, má najeto 125 000 km. Jo a cívky jsou tam taky vechny nové, po instalaci plynu mi vechny odely a musel jsem tam postupně nechat dát nové.
Take teď je snad zase zřejmě krátké období, kdy to chvíli zase funguje. Nemáte někdo zkuenosti s kvalitou plynu v těchto pumpách: Petrovice (před kruhákem na Uhříněves, Praha) - Mnichovice (cca20.km dálnice od Prahy) , případně z jiných pump ? |
| |
| |