LPG vyaduje pro ionizaci směsi a tím umonění přeskoku jiskry vyí zapalovací napětí ne benzin.
Pro benzin je potřebné "přeskokové" napětí cca 14 kV,
za stejných podmínek ale při provozu na plyn je potřebné napětí pro spolehlivé zapálení směsi asi 16 - 18 kV.
Nic tam nereguluje. Napětí na svíčce roste a do takové míry, ne přeskočí jiskra, to je standardní funkce zapalovací cívky před záehem na kadém autě. Kam a má vyrůst aby jiskra přeskočila je dáno vlastnostmi směsi (viz benzin / LPG, chudá / bohatá) a mezerou na elektrodě svíčky.
Pokud je cívka patná, napětí nedokáe vyrůst do potřebné výe, aby jiskra přeskočila.
Při provozu na LPG se tedy dříve poznají odcházející zapalovací cívky. Co stačí pro benzin nestačí u pro LPG....
No měl jsem za to e zapalování ovládá počítač motoru (počítač LPG jen dávkování) alespoň tak to bývalo u BRC co jsem měl v autě já.To e je LPG náročnějí na jiskru a e na benzín jede OK a na LPG u to začne zlobit s tím souhlasím , ale počítač podle mne nezvýí (neprodlouí ,,nabíjení" cívek) napětí podle mne ani neví e jede na LPG.Pravda jezdil jsem na LPG (BRC řízený počítačem se dvěma lamdami)