Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: LPG a C5
jruze
23.10.2012 18:53 - Re: LPG a C5
U??vate?
vikicv napsal(a):
LPG vyžaduje pro ionizaci směsi a tím umožnění přeskoku jiskry vyšší zapalovací napětí než benzin.
Pro benzin je potřebné "přeskokové" napětí cca 14 kV,
za stejných podmínek ale při provozu na plyn je potřebné napětí pro spolehlivé zapálení směsi asi 16 - 18 kV.

Nic tam nereguluješ. Napětí na svíčce roste až do takové míry, než přeskočí jiskra, to je standardní funkce zapalovací cívky před zážehem na každém autě. Kam až má vyrůst aby jiskra přeskočila je dáno vlastnostmi směsi (viz benzin / LPG, chudá / bohatá) a mezerou na elektrodě svíčky.

Pokud je cívka špatná, napětí nedokáže vyrůst do potřebné výše, aby jiskra přeskočila.

Při provozu na LPG se tedy dříve poznají odcházející zapalovací cívky. Co stačí pro benzin nestačí už pro LPG....

No měl jsem za to že zapalování ovládá počítač motoru (počítač LPG jen dávkování) alespoň tak to bývalo u BRC co jsem měl v autě já.To že je LPG náročnější na jiskru a že na benzín jede OK a na LPG už to začne zlobit s tím souhlasím , ale počítač podle mne nezvýší (neprodlouží ,,nabíjení" cívek) napětí podle mne ani neví že jedeš na LPG.Pravda jezdil jsem na LPG (BRC řízený počítačem se dvěma lamdami)

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator