| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: LPG a C5 |  |
vikicv
|
23.10.2012 12:57 -
Re: LPG a C5
|
|

|
Vladimír napsal(a): Před časem jsem sem psal své strané zkuenosti s plynem v C5 V6 - stálé hláky antipollutioin fault, catalyc converter fault, časté nedojetí apod. Asi před půl rokem mi dali do auta nové lambda sondy a přestalo to. Nyní se to objevuje znovu a dolo to tak daleko, e u to prostě na plyn vůbec nejede. Prostě od začátlu namontování plynu je to jen jedno hrůzné trápení, autu nelze věřit a rozhodně nelze z něho mít nějak radost. V servisu mi říkali, e to ve souvisí s katalyzátorem. Navrhovali vyčistit katalyzátor divokou jízdou na vysoké otáčky (např. po dálnici jet na dvojku nebo na trojku), e se tím katalyzátor pořádně zahřeje a pak vyčistí. A jeden známý mi jaksi potají radil vůbec nějak ten katalyzátor obejít a jezdit bez něho. Nevíte někdy, zda je to moné ? Není to protizákonné ? A to pro technickopu kontrolu by se musel namontovat zpátky ? A co palubní počítač ? Jak by reagoval ? Přestaly by hláky catalyc converter fault a antipollution faut, anebo by poznal, e chybí katalyzátor a úplně to nějak zablokoval ? No, opravdu bych C5 s LPG nepřál ani nejhorímu nepříteli .... Co teď ? Jsem zcela zoufalý. Mám pocit, e to nemá řeení. V servisech (včetně zde dříve i mnou vychvalovaného) u mne nemají rádi, chovají se ke mně jako k nevítanému hostu, asi jako za komunistů, zřetelně cítím nechu a nezájem mi pomoci ...
Není to úplně doslovná odpověď na to co píe, ale snad si tam info pro sebe najde
Vykuchat katalyzátor a prostrčit krz něj leenářskou trubku (zbavit se katalyzátoru tak, aby na STK nic nepoznali) není moc řeení pro C5. C5tky jsou u z ročníků vozů s novějími emisními limity a ty mají jednu sondu před a druhou za katalyzátorem (u V6 dokonce dva katalyzátory paralelně a k nim 2x2sondy).
Můe nám prozradit, co tam má za systém? Kdo ti to montoval a kde to servisuje?
Má nějaké problémy při jízdě na benzín?
Xantia, C5 I i II i III vechny V6 v LPG jsou bezproblémová auta, kdy ve funguje jak má a je dobře nastaveno....
Nemá ty náhodou patné zapalovací cívky? (dávání jiskry na svíčkách při provozu na LPG vyaduje vyí napětí)
Z jakého r.v. je tvé auto? |
| |
| |