Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: LPG a C5
STRUCTOR
16.10.2012 21:29 - Re: LPG a C5
99
S tím přimazáváním sedel ventilu u aut, která nemají tvrzená sedla, nelze než souhlasit, ovšem takových vozů již dnes asi moc nejezdí. Technologie tvrzeni sedel není u všech automobilek stejná. Vzhledem k teplotě hoření, která je u LPG vyšší než u benzínu tak u některých typů motorů dochází k podpalování, a následnému upálení výfukových ventilů. Asi bych nevylučoval i vliv správného seřízení motoru, ale o tom výrobci LPG zařízení mlčí. Charakteristické je podpalování ventilů to pro motory Renault a Nisan. Montážní místa na tuto skutečnost upozorňují a v tištěných materiálech (na vlastní oči jsem viděl jen HL Propan) je i demonstrativní výčet značek automobilů, u kterých je přimazávání minimálně doporučováno. Mně osobně dvakrát uhořel ventil u vozu Renault, ještě ten ventil někde mam. Nelze se tedy spokojit s tvrzením, že pokud má vůz tvrzená sedla, není nutné jejich přimazávání. Sám jsem nikdy přimazávání nepoužíval, a krom dvou vozů Renault jsem nikdy problém neměl.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator