Má pravdu jene fabrika dělí naklady na předpokládaný počet výrobků - tím je cena na 1. kus nií.O zvyování výkonu toho vím dost - pohyboval jsem se kolem závodních aut dělal jsem mechanika a tam je to nutností před 20.lety to bylo trochu jinak - sniovaly se hlavy,zvyoval tlak paliva a přeplňování,letily kanály ojnice ,dávali se ostré vačky,zvětovala se vana (vic oleje) a dalí. no a motor byl na jednu sezonu max.- to je několik desítek hodin.Ale zase pro něj nebyl problém překroutit poloosy atd..(na CSV - závodní speciál jsme měli keramiké spojky ,speciál obloení brzd atd..) výrobce nastavuje tuím 60 - 70% na seriaky.
má Jardo pravdu e opravdu to auto je na tom závodě jen"pár"hodin za sezonu ale to co musí během té doby vydret je srovnatelné třeba jako 200tis.km u sériového v běném provoze.Ale co se týká samotného chipu,zdá se mi e Nesebr říkal e to maá chiplé jětě z holandska nebo odkud má dovezené autko a chválil si to.Moná by bylo dobré kdyby se zapojil do diskuze a podělil se o své pocity...