Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Chiptuning
Pablik1
13.09.2012 12:50 - Re: Chiptuning
99
jruze napsal(a):
Mᚠpravdu jenže fabrika dělí naklady na předpokládaný počet výrobků - tím je cena na 1. kus nižší.O zvyšování výkonu toho vím dost - pohyboval jsem se kolem závodních aut dělal jsem mechanika a tam je to nutností před 20.lety to bylo trochu jinak - snižovaly se hlavy,zvyšoval tlak paliva a přeplňování,leštily kanály ojnice ,dávali se ostré vačky,zvětšovala se vana (vic oleje) a další. no a motor byl na jednu sezonu max.- to je několik desítek hodin.Ale zase pro něj nebyl problém překroutit poloosy atd..(na CSV - závodní speciál jsme měli keramiké spojky ,speciál obložení brzd atd..) výrobce nastavuje tuším 60 - 70% na seriaky.
mᚠJardo pravdu že opravdu to auto je na tom závodě jen"pár"hodin za sezonu ale to co musí během té doby vydržet je srovnatelné třeba jako 200tis.km u sériového v běžném provoze.Ale co se týká samotného chipu,zdá se mi že Nesebr říkal že to maá chiplé jěště z holandska nebo odkud má dovezené autko a chválil si to.Možná by bylo dobré kdyby se zapojil do diskuze a podělil se o své pocity...

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator