Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Chiptuning
yerri
06.09.2012 22:52 - Re: Chiptuning
99
No jsem rad, ze se tu ozivila diskuze, ale hlavne ze jsem poukazoval na to, ze bych tu zivotnost neresil... je tu malo prispevku a informaci ohledne chipu, tak jsem chtel pridat prispevek, kterym vyjadruji "zatim" spokojenost. Taky aby si tu mohli C5kari precist i prispevek, ve kterem je nekdo s chiptunnigem spokojen.

No nad nekterymi novymi prispevky se mohu jen pousmat. Kdyz neco nemam overene, nebo nevim co pisu, tak to tady prece zbytecne nehltim ne?

Jeste dodam jentak pro info: Zmena byla provedena hlavne v davkovani paliva a vzduchu... To navazuje i na vetsi tlak ve valci, potom i tlakuje vic turbo. Jenze kdo se jen domnenkuje, kouknete na hodnoty tlaku turba.
-moje turbo natlakovalo pred upravou max 2318 mbar, po uprave mi tlaci max 2471 mbar.
Nemyslim si, ze 0,15bar je extra vyznamnych pro zniceni motoru. Navic se vseobecne vi, ze automobilky tyto a podobne motory ucelne davaji do aut poddimenzovane, uz jen proto ze se auta vozi do celeho sveta s rozdilnymi klimatickymi podminky. Firmy, ktere se venuji chiptuningu uz radu let, zkusenosti jak moc navysit vykon maji. Dokonce nektere znackove firmy garantuji "nesnizeni zivotnosti" se zarukou na motor!
1.6HDi ma jeste i pri 99kW rezervu vykonu... Ale samozrejme na ukor zivotnosti... Verte mi, ze 99kw je jeste bezpecnych.

Spojka a dalsi mechanismy, ktere prevadi vykon na kola jsou vice namahany !!! Ale je treba si uvedomit ze maximalni vykon pouzijete jen pri prudke akceleraci! Pri prudkem brzdeni, vystavujete spousta mechanickych dilu nekolikanasobne vetsi silou, nez pri akceleraci.
Nemyslim si, ze bych vyznamne opotrebovaval dily, nez pred navysenim vykonu. Jak to z nekterych prispevku primo vyzaruje.

Pro ty, kterym se zda auto malo dynamicke, klidne si to vyzkousejte, muzete si to treba za tyden vratit do puvodniho stavu.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator