Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: LPG a C5
flyteSVK
19.07.2012 08:25 - Re: LPG a C5
99
Taaaaak od utorka som aj ja plynofikovany.
Dojmy zatial iba sprostredkovane, lebo so zlomenym zapastim mozem soferovat tak ovladac od telky

Zvolil som na zaklade referencii BRC a montaz vo Zvolene. Objednaval som sa cca 2 tyzdne vopred, vraj teraz dost stupol zaujem. Robievali tak 1 auto denne, teraz aj 3.
Nadrz diskova v kufri, napustaci ventil skryty vedla benzinoveho hrdla. Ovladanie na pristrojovke na lavej strane za packou smeroviek, pod okrasnou listou.
Montaz trvala cely den, potom dotankovane vo Zvolene a do TN uz na plyne. Dojmy zatial ok, auto sa chova uplne rovnako ako pri benzine.

Dalsi krok je legalizacia - Otazkou bolo ci najprv na STK, potom na obvodny ud, alebo naopak.Kazdy hovoril nieco ine. Naviac v piatok konci STK a chcel som sa vyhnut Hlave XXII - z STK ma vyrazi lebo nemam zapisany plyn, a policia mi to nezapise lebo nemam STK.
Nakoniec telefonat na STK dilemu vyriesil - pri retrofite treba najprv prist na STK kde zmeraju emisie na plyn (a ak konci TK a EK spravia aj to) a potom ist na oud a policiu. Cez STK sme presli len s nesvietiacou ziarovkou nad SPZ, tak hura s papiermi na urad.
Zapis na obvodnom urade trval skoro 2 tyzdne - neviem ci kvoli dovolenkam, alebo mocnemu cloveku s razitkom. Na OUD mi dali papierovy TP s komplet vyplnenymi udajmi, ale bez mena. S tym som isiel na dopravny inspektorat, vyplnil Ziadost o zmenu udajov v TP (rovnaka ako pre odhlasenie) a meno doplnili.
Maly (plastovy) TP mi zobrali, zatial mam chodit s velkym, a maly mi poslu domov.

Cez vikend som najazdil cca 100 km prevazne v meste. Pocitovo je auto tichsie ako na benzin, vzhladom na teploty vonku prepina na plyn skoro okamzite.

cena:

Material a montaz: 1139 EUR
Kolky Obvodny urad 55 (schvalenie) +5 (zapis do TP) EUR
Kolky DI: 6 (zapis) + 3 (poslanie TP na adresu) EUR

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator