JirkaŘ
|
14.05.2012 16:46 -
Re: Ventilátor topení / C5 I / II
|
|

|
Tak po téměř roce mám problém s ventilátorem opět zde. Na straně 12 tohoto vlákna popisuji co ve jsem loni udělal... a e nakonec těsně před dovolenou jsem koupil fungl nový regulátor otáček. A včera se ventilace nerozjela... Protoe jsem si poviml toho, e po koupi vozu mi dobíjení při jízdě ukazovalo téměř do 3/4 ... a od loňského roku mi dobíjení při putěné ventilaci ukazovalo větinou jen přes 1/2, tak jsem usoudil e příčinou spálení regulátoru je příli velký odběr ventilátoru. Od včerejka při nefunkčním ventilátoru dobíjení opět ukazuje téměř 3/4. Asi 10 - 15 minut jsem vytahoval ventilátor z jeho místa ven z pod palubovky, napomohlo mi jetě kromě věcí zde popsaných dát pryč spínač brzdového pedálu. Je to fakt jak tahat jeka z klece... mám podrápané ruky od plastů okolo toho, ale je venku ! 
Posílám fotky jak vypadá ventilátor... zapráený, přestoe měním pravidelně pylový filtr (co 40 000 km, naposled loni před 20 000km) Ventilátor nepíská, vůli nemá, řekl bych ale e jeho chod jak točím hřídelí je tuí - nemohu ale posoudit s jiným kusem... (rok výroby červenec 2004, najeto skutečných,nestočených 239 000 km)
Na konektoru regulátoru otáček je ten dvou pinový konektor v jednom místě opět edívý, opálený. Co s tím? Dají se vyměnit přímo koncovky konektorů na kabelu? Myslím tím pouze tu "silovou" dvoupinovou co spojuje černý kabel s červeným k el.motoru ventilátoru. Konektor na vlastním ventilátoru a jeho připojení je v pořádku. |
| |
| |