| |  |
duff74
|
13.03.2012 16:42 -
Re: Dejte si na to pozor!!! Nemusíte pít a přece Vás policie vytrestá....
|
|

|
Celý článek mi připadá jako "msta" za to, e si někdo dovolil zastavit zastavit pana redaktora a jetě po něm něco chtít. Trochu jsem do toho dělal a neumíte si představit, jakých zhovadilostí jsou lidi schopní a novináři tuplem. Vlastně mě ani nepřekvapuje, e polovina článku není a tak pravda, ale u novinářů u jsem si zvykl a jsem rád, e u jsem jinde...
1. Drtivá větina policistů na silnici jsou situací u PČR tak znechuceni, e si kadý odstojí tu svou stojku (ano, větinou tam nestojí o své vůli, ale proto, e musí od - do a neví jestli je někdo netočí na kameru. A u jejich nadřízený, nebo nějaký novinář) a rychle pryč. Fin. ohodnocení je bídné, kadý se o ně otře, take proč?
2. Kde vzali to, e se za pokuty v dnení době dávají odměny? Moná tak u Měáků, kde jdou vybrané prachy do rozpočtu města, potamo na jejich mzdy. Proto se s tím taky nemaou a výe jejich pokut je oproti PČR rozdílná. PČR vybere pokuty a vechny jdou do rozpočtu státu a ten je např. ve výplatní den sociálek odevzdá těm "potřebným". Take se do toho nikdo bůhvíjak nehrne. Druhá věc je ta, e se systém u PČR zvrhnul v čárkový systém, který byl sice vdycky, ale teď je to unikum. Take ne, e odměny, ale za to, e nepřinese stanovenou kvótu pokut, tak si potrestaný, a u finančně, nebo jinak. Vdycky se něco najde. Osobně jsem kvóty neplnil dle představ nadř., tak mi bylo řečeno, e mám nadměrně vyvinuto sociální cítění a měl bych si hledat práci jinde. Nějak se zapomíná, na to, e policista není soustruník (nic proti nim), který kdy si smyslí, tak vysoustruí o x matic navíc. Hasiči si taky nezakládají poáry, aby na ně mohli vyjet a naplnili tak statistiku. Dalí věc, je e o výi pokuty sice rozhoduje policista, ale ve skutečnosti má striktně přikázáno (samozřejmě ústně), jak ohodnotit jaký přestupek. Za nedodrení přichází trest. Třeba teď letí telefonování za jízdy je za 1000,- a pásy taky. To, e si chytil pachatele někde v chatě moc nikoho nezajímá. Navíc nikde v článku nezaznělo (myslím si, e schválně, v opačném případě je autor hlupák a neví co píe), e pokud ve odmítnete, tak přestupek putuje do správního řízení na magistrát, který určí pokutu, která NEMUSÍ být automaticky ta nejvyí a hlavně u to nemá s PČR nic společného. PČR alkohol na místě blokově řeit NESMÍ! A tou Amerikou bych se taky moc neoháněl. Vichni by z Ameriky chtěli jen to dobré, ale udělat sil. kontrolu po americkém způsobu tady, tak je to to poslední co ten policista v uniformě udělal. To by bylo stíností! A u PČR existuje presumpce viny.
3. Na sil. kontrolu je vdy důvod a dovolím si říct, e pokud bude policista chtít, tak vám na autě vdycky něco najde. Nepamatuju si v mém okolí, e by někdo někoho hnal na odběr bez předchozí pozitivní DZ. A pokud u nadýchám (záleí na mnoství), tak bych byl proti sobě, kdybych na tu krev nejel. Ono vechno chvíli trvá a hladina v krvi veselé klesá. pokud jsem samozřejmě před hoďkou neexnul flaku vodky. Jinak platí co napsal Tony_Z, e pokud víte, e je toho přes promili, tak ve odmítnout i za cenu vysokého flastru, ale s čistým rejstříkem.
Omlouvám se délku příspěvku, ale je mi z těch novinářů, politiků, celebrit, apod. floutků, kteří si myslí, e si vechno vyřvou (viz redaktor z Novy, kterému si dovolili naměřit v obci tuím 70 Km/h) na tyčku, tak jsem se nechal unést. U to nedělám 5 let, tak se moná něco změnilo, ale jak to tak vidím, tak spí k horímu |
| |
| |
|
|