duff74
|
02.03.2012 11:23 -
Re: Slaby vykon 2,2hdi
|
|

|
Mikra:
Vechno co jsi napsal u mně napadlo. Gumy mám fouklé o 0,2 víc a brzdy mám taky OK, co dobře poznám, kdy zastavím téměř na rovině a sundám nohu z brzdy tak auto jede, pokud to není rovina. Navíc to při mé povaze dost často kontroluju. V minulosti jsem měl problém s kunama, kdy mi pravidelně úplně proraly ten filc zespodu haupny (Xsara, Opal Vectra B, Zafira A), ale do kabelů se nikdy nepustily, jen jednou nějaký odpojily. U C5 jsem pozoroval, e motor taky navtívily, ale ádnou viditelnou kodu neudělaly. Asi jim nafta nevoní. Tak mě napadá jestli není někde v motoru načatá hadice, nebo něco podobného. A co se týče těch otáček: při rozjezdu do kopce nejsem schopný přeřadit tak rychle, aby otáčky nespadly na cca 1450, podle sklonu kopce. lo by to, ale tu jedničku bych musel vytočit někam k 3600 ot a to při tom jak je 1ka krátká, je u celkem řev. Osobně si myslím, e kdy lo o echt strmý kopec, tak tam tu dvojku ani nedám. To je přesně ten problém - chybí setrvačnost v niích rychlostech (rychl. stupních). Čím dál víc se kloním k té váze. Navíc mám pocit, e občas, třeba jednou za měsíc jede to auto tak, jak bych si představoval. Dojedu domu, zaparkuju a ráno je to zas zdechlé, třeba dalí měsíc a nejsem schopný určit co to způsobuje. Mluvil jsem o tomto s Bobem z Autodíly Hulín, kdy jsem si byl pro díly a ten mi potvrdil, e i jeho C5 2,2 nebyla pokadé stejná. Tak to vyřeil čipem. |
| |
| |