duff74
|
02.03.2012 10:40 -
Re: Slaby vykon 2,2hdi
|
|

|
Trochu to oivím: Chci se zeptat, jestli se vadná váha vzduchu projeví jinak, ne ztrátou výkonu. Třeba nějakou hlákou na PP. Resp. co je typické při nefunkční váze vzduchu a jestli jde přímo diagnostikovat ve smyslu dobrá - patná.
Protoe si taky myslím, e 98 kW by mělo s autem trochu víc hýbat, by je C5 kus auta, a ne e mi na světlech plynule ujede kdejaká felda, kterou sice po chvíli dojedu, ale to u tam mám 4ku. A vytáčet dvojku a trojku někam k 3500 ot, to po mně nikdo nemůe chtít. Vdy po zařazení vyího rychlostního stupně, hlavně z 1 na 2 a 3 na 4, je taková díra bez výkonu a kolem 1800 ot citelně zatlačí turbo.
Naprosto viditelné je to, kdy musím zpomalit, nedejboe zastavit v kopci a rozjet se. Rozjedu se na jedničku někam k 2500 ot, dám za dva, ale otáčky klesnou tak, e má problém to pobrat. A to se opakuje i mezi 2 a 3. Potom u má auto dostatečnou rychlost, take 4ka je větinou u v pohodě. Chybí tam taková setrvačnost po přeřazení, tak mě napadla i spojka, příp. setrvačník, ale ten nevykazuje ádné zvuky e by měl být KO ( cca 160 000km). Na diagnostice jsem byl v loni před dovolenou u autodiaga, protoe jsem měl utkvělou představu, e vzduch z turba někudy utíká, a potrubí se zaplní a ve vyích ot. a auto se rozjede. Výsledek byl, e turbo za jízdy tlačí dostatečně a nic nebylo mimo mezí. Je fakt, e po cestě do HR po dálnici to jede OK. Problém je ve městě, ne se to trochu rozhýbe. Vechny filtry jsou nové, FAP je OK. Vechny viditelné hadice, hadičky a trubičky jsou OK a PP nic nesignalizuje. Váha je fyzicky v pořádku, ádné upadlé kontakty na teplotním čidle se nekonají. A bude lepí počas, tak mám v plánu se podívat na EGR a hadice kolem turba, ale ten přístup hlavně k turbu...
Ptám se proto, e hodlám kontaktovat Lukiho_C5, měl by mít diagnostiku a chci případného diagnostika navést, na co se zaměřit. Ideální by bylo kdyby měl někdo v okolí stejnou motorizaci a byl by ochotný si váhu zkuebně prohodit. Díky |
| |
| |