Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: FAP - Filtr pevných částic
najk
20.02.2012 19:57 - Re: FAP - Filtr pevných částic
99
makino napsal(a):
Ahoj lidi.
Dal jsem si tu práci a přečetl jsem si všechny příspěvky tohoto tématu, ale je toho opravdu hodně, tak nevím jestli dost pozorně. Snad nevadí, když napíšu svůj názor.
Mám C5 2.0HDI 2006 s FAPem a můj kolega v práci jí má taky, jen má 2005 bez FAPu. Já koupil dovoz z Francie a on má C5 z české distribuce. Naše auta mají rozdílné jen Euro3/4? Ne! Další rzdíl mezi náma je ten, že mám s FAPem po 150tis km starosti a kolega ne, tedy rozdíl mezi námi je za cca 30tis Kč.
Mluvit tady o ekologii a splachovat sajrajt z FAPu do kanálu mi přijde stejné, jako pálit doma v kamnech PETky a mluvit o tom, že alespoň neznečišuju skládky. Podle mě jedině ten, který si koupí FAP nový se může považovat za ekologicky smýšlejícího. Repas formou WAP není repas, ale normální šetření peněz, stejně jako FAPOFF. Kdo si tohle nepřizná, bude mi tady jistě odepisovat různé rozumy, poučky a možná i nadávky, ale s tím počítám. Jediný právoplatný repas (podle mě) je tedy JEN ten oficiální (s ekologickou likvidací) přes Citroen, jinak to není repas a rozhodně ne ekologický!!! Proto znovu píšu, že je to jen stejné šetření financí a možná i horší než odstranění FAPu, ale s předstíráním, že jde o ekologii. Jen výmluva.
Ruku na srdce, když se člověk zamiluje do C5, tak jen zlomek z nás uvažoval o tom, co ekologie a FAP. Věděli jsme o FAPu při koupi všichni, ale zjistili jsme si maximálně to, jak s tím potom vy.... až přijde čas výměny. A ty možnosti jsou tři (nový FAP, "repas" a FAPOFF) - kdo z nás koupí nový?
Je taky docela možné, že fabrika nebo pobočka Citroenu někde v Honkongu při výrobě částí do FAPu a jeho následném leteckém převozu do Francie znečistí ovzduší více, než veškeré jezdící FAPOFF vozy v Evropě, ale to je jen moje myšlenka!!! Nebo tady někdo ví, jak moc zatěžuje životní prostředí výroba keramického filtru nebo chemická továrna vyrábějící Eolys??? Upozorňuju, že jsem si to nikde nepřečetl a ani nikoho neosočuju!!! Jen tak přemýšlím, co s tou mou starostí za 30tis...
Poradíte mi teď? Asi ne....
Díky moc a omlouvám se za rozsáhlejší úvahu.

hmm, a co chceš vlastně slyšet???? Si stejný jak ti co offují, ti co repasují ap. Oni si stojí za svým názorem a ty za svým. Vůbec nevím co chceš obhájit a jakou radu požaduješ. Prostě potřebuješ slyšet, že nejlepší je FAP odeslat do nebes a jezdit bez něj. TAK TO PROSTÉ UDĚLEJ.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator