Tomi2002
|
07.12.2011 20:48 -
Re: Řídící jednotka čerpadla aditivace
|
|

|
Prispejem tie k tejto téme.
Take niekedy v lete priiel do servisu pán a "delal machra", e jeho diagnostika dokáe resetnú fap a veci kolo toho. Tak som poskytol svojho citrona a keď sledoval stav aditíva, písalo to e 3000 ml, čie plné. V skutočnosti to pravda by nemohla a ani nebola, lebo zhruba dva mesiace nato som dolieval aditivum a voli 3 litre. A ďalej údaje o tom, kedy bola posledná regenerácia zhruba sedela a potom ete nejaká gramá aditíva vo Fape, ... Take údaj o aktuálnom mnostve aditíva podža diagnostiky asi nebude správny.
Sestra má takú istú C5 a naskočila hláka "nízka hladina aditíva FAP" (preklad z ang.), take doliate do plna. Na vyie uvádzanej diagnostike (neviem názov, môem dopísa) vynulované chyb. hlásenia, znulované počítadlo. Po natartovaní vo vozidle u iadna hláka, v diagnostike vak vyskočilo P1445 ako stála závada a tie nechcelo vykona test čerpadla. Z toho, čo som sa tu dočítal, by som povedal, e by to asi chcelo natankova, pojazdi a po nejakých 1000 km opä na diagnostiku, či to regeneruje a ak áno, nerieit to? Myslím si, e keď to fungovalo doteraz, čisto teoreticky by to malo fungova aj po naliati aditíva, či? A ete otázočka, pri nulovaní to chcelo zada gramá aditíva vo FAPe. Ignorova to, alebo sa tam dáva nejaký údaj? Keď som napichol svoju C5, ukazovalo mi 73 g. Je to nejaký kontatný údaj, alebo si to určuje "nejaký ten ECU" |
| |
| |