Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Jak a proc jste zvolili C5? :-)
Rosta
04.11.2011 17:36 - Re: Jak a proc jste zvolili C5? :-)
Za?iato?n?k
Ahoj,

u nás to bylo tak, že jsme chtěli větší auto co by bylo pohodlné i na delší trasy (dovolená) a zároveň skákalo většinu roku po městě a o víkendu přeskočilo do vedlejšího města k rodičům. Nájezd máme i s tou dovolenou tak 12tis/rok. Diesla jsem nikdy neměl a přiznám se, že ceny náhradních dílů co můžou odejít mě vystrašily. Na ty dovolené jsme chtěli raději kombík a i jindy se nám víc místa v kufru může dost hodit, takže jsme měli jakous takous představu co chceme koupit a šlo se očumovat a brouzdat.

O hydraulickém pérování jsem slyšel z doslechu a ze začátku jsme o Citroenu ani neuvažovali, koukali jsme hlavně po Passatech, pak Mondeo a sem tam něco jiného. No a u jednoho chlapíka co tahá auta z dánska jsme na jeho dvoře potkali C5 kombi s poznámkou - větší a pohodlnější kombík neseženete. Líbil se nám a tak jsem posehnal info o hydraulice, motorizacích, servise a pověsti (narazil jsem i na tohle fórum, ale před koupí jsem ho moc v potaz nebral, přecejen si každý auto co už koupil málo haní) a zjistil, že hydraulika pokročila, díly jsou cenou snesitelné a když se něco rozbije, je to přepínač v kabině a ne v motoru, no prostě žádné výrazné mínus a tak ....

....tak jsme řekli že jsme vážní zájemci a jeli se v C5 projet A bylo to! To pohodlí v sedačce, plavba jak v parníku, že člověk myslí že ty naše silnice najednou někdo přes noc záhadně opravil a psal by děkovný dopis na úřady (houby na úřady, do Francie! ), místa plno i vzadu, neutiskovala mě střecha (nejsem žádnej mrňous), řiditelná výška auta, výbava co nemá spousta stejně oceňovaných aut, krásná napohled - fakt se mi to auto prostě líbí, vzadu uprostřed rovná podlaha bez tunelu, po sklopení zadních sedaček rovná podlaha v celém kufru s možností se vyspat jako v posteli... no prostě paráda! Asi jsem se měl narodit ve Francii a přišel jsem na to až teď.

Od té doby jsme po ničem jiném nekoukali (maximálně jiný citrouš, třeba C4, ale ta je v první verzi ochuzená o budíky a v druhé je stále dost drahá, navíc je moc malá). Načetl jsem tady rady (tady musím moc poděkovat, hodně se to hodilo, opravdu!!) jak kupovat, na bazary jsme rezignovali rovnou a párkrát to prohnali i přes autorizovaný servis na prohlídku.

Vzali jsme nakonec od soukromníka na inzerát 1.8 benzín kombík. 2.0 by byla lepší, ale žádná pěkná nebyla, na (teď už) poplouvání po okreskách to bohatě stačí (stejně to táhne líp než naše předchozí auto) a s plným kufrem do kopce holt podřadím (jsem zvědav co to utáhne, to uvidím časem). Na dálnici (ani jinde) závodit nechci a pohodlí si užiju i s tímhle Časem to chci nechat zaplynovat, ale až s ním budu nějakou dobu jezdit a vychytám chybky.

Pardon za dlouhý post, prostě jsem se musel vypsat, jak se nám podařilo koupit výborný auto

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator