Pablik1
|
25.10.2011 07:34 -
Re: Vzduchový filtr - kde koupit ?
|
|

|
Darja napsal(a): Sportovní fltr.. no, první věc je, e fakt hezky vypadá. Ale výkon ádnej nepřidá, spí starosti navíc. Cena x údrba je dost nevýhodná oproti klasickým papírákům. Musí se čistit, impregnovat, pokud se toto zanedbá, filtr nefiltruje. tak i já musím přidat komentář vzhledem k tomu e jsem měl vdy sportovní filtry.dnes u není problém sehnat K+N,Green atd.za cenu do 8set.větinou to bývá i z čistící sadou+nahradní vlokou(která je zbytečná)stačí vyprat ve vl.vodě mýdlem a naipregnovat silikonem nebo teflonem.já osobně jsem to dělal 2x.ročně o zimě a před zimou.a tady ti Darjo musím oponovat:výkon jde nepatrně nahoru při nií spotřebě.v zimě je výhodou i to e nenabírá vlhkost která zamrzá v buničinových filtrech(tam si pak motor saje kdejakou netěsností,ne rozmrzne papír)ivotnost sport.filtru je asi 100tis.km+nahradní vloka suma sumárum 200tis.km!!!a nemusí být sp.filtr jen kuelový ale jsou vloky sportovní které se dají místo klasického filtru take není nutné budovat kit sání nebo se mordovat s úpravou původního sání.(viz.tunningman/lidé.cz-foto:Seat)a co se týká výměny papírového tak si myslím e 20tis.km je moc-to u je za orbitem...hooodně záleí jaká byla zima+najeté km v břečce. |
| |
| |