Sovaja
|
27.09.2011 14:40 -
Dalí kubání....a diagnostika
|
|

|
Ahoj, sice nové vlákno, ale lehce se lisím od jiných...
U asi rok, dva řeím problém, kdy mě auto náhodně kube, resp samovolně mě vyletují otáčky. Stává se to jednou za měsíc, někdy dvakrát týdně. V servise nic..... Problém vdycky odezní tak do 5 minut. Je to nepříjemné, ale dá se s tím ít....
Minulý týden jsem jel po dálnici a rána....doma jsem koukal a byla roztená hadice od turba, přískokama jsem doskákal domů. V servise výměna hadice a manelka odvezla auto domů. Ve v pohodě - dle manelky . Druhý den do něj sednu já a auto začalo kubat.....říkám si jako vdycky....neřeím, jene tentokrát to trvalo nějak déle ne 5 minut. A najednou začaly padat chybové hláky. Take fofrem do servisu. Resumé, jedna dlouhotrvající chyba (EGR ventil) a tři krátkodobé...pravděpodobně pocházející také od toho ventilu - info ze servisu. Take výměna ventilu. Chyby pryč, auto nehlásí nic, ale kube......mechanik se projel s napíchnutou diagnostikou....a vůbec nic divného.
Dalí krok(nápad) ze strany servisu je výměna váhy...take ta bude ve čtvrtek a natěstí bude jen na zapůjčení, take pokud to nepomůe, tak se dá vrátit.....
kubání se projevuje jen v reimech, kdy se tak jako lehounce přidává plyn, po selápnutí to přestane a nebo kdy se jakoby brzdí motorem.....
Napadne vás něco dalího? V servise vypadali u celkem bezradně.....
díky moc
Kdyby se někdo chtěl podívat, jak to moje občasné kubání vypadá.....tak můe 
Ty větí výkyvy jsem způsoboval já.....
.link. |
| |
| |